Τελευταία Νέα
Speculator

Παντελώς αβάσιμα τα σενάρια για Φ. Καραβία στην ΤτΕ και Α. Λεόπουλο στην τράπεζα Πειραιώς

Παντελώς αβάσιμα τα σενάρια για Φ. Καραβία στην ΤτΕ και Α. Λεόπουλο στην τράπεζα Πειραιώς
Για το σενάριο μετακίνησης Καραβία στην ΤτΕ δίνουμε μηδενικές πιθανότητες.
Το έσχατο διάστημα διακινούνται σενάρια για μετακινήσεις κορυφαίων τραπεζικών στελεχών.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο Φωκίων Καραβίας ο επιτυχημένος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank θα αναλάβει την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Οι πληροφορίες του bankingnews αναφέρουν τα εξής, ο Καραβίας είναι 55 χρονών, επιτυχημένος ως CEO στην Eurobank και απολαμβάνει της πλήρους υποστήριξης στην τράπεζα αλλά και ευρύτερα στο τραπεζικό σύστημα και βεβαίως του βασικού μετόχου του Fairfax που ελέγχει το 31,7%.
Δεν ενδιαφέρεται να μετακινηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Για το σενάριο μετακίνησης Καραβία στην ΤτΕ δίνουμε μηδενικές πιθανότητες.
Για την ΤτΕ το βασικό σενάριο θέλει να ανανεώνεται η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα  - τωρινού διοικητή - για άλλα 6 χρόνια έως το 2026.
Πάντως στο εσωτερικό της Eurobank βλέπουμε σταδιακά να ανακάμπτει ο Κώστας Βασιλείου... άπαξ και αποχωρεί ο Θεώδορος Καλαντώνης για να γίνει Πρόεδρος στην FPS που θα αναλάβει την διαχείριση των προβληματικών δανείων.
Εν τω μεταξύ όμως πρέπει να αναγνωριστεί και η μεγάλη θετική συμμετοχή του Σταύρου Ιωάννου, αναπληρωτή CEO της Eurobank, ο οποίος έχει συνεισφέρει σε κρίσιμα ζητήματα της τράπεζας και έχει συμβάλει κυρίως μέσω των διεθνών δραστηριοτήτων στην ισχυροποίηση της κερδοφορίας του ομίλου.
Ως προς την περίπτωση του Άγη Λεόπουλου τωρινού στελέχους της UBS και παλαιότερα στέλεχος της Εθνικής η πιθανότητα να αναλάβει στην Πειραιώς είναι μηδενική γιατί η θητεία Χρήστου Μεγάλου θα ανανεωθεί.
Η πιθανότητα ανανέωσης της θητείας Μεγάλου είναι 100%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης