Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Nasrallah (Hezbollah): Ήλθε η ώρα, οι σύμμαχοι του Ιράν να πάρουν εκδίκηση για τον Soleimani

Nasrallah (Hezbollah): Ήλθε η ώρα, οι σύμμαχοι του Ιράν να πάρουν εκδίκηση για τον Soleimani
«Πιστεύω ότι είναι καιρός να αρχίσει να λειτουργεί ο άξονας αντίστασης» δήλωσε ο ηγέτης της φιλοιρανικής οργάνωσης
Η Hezbollah του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ήρθε η ώρα οι σύμμαχοι του Ιράν να αρχίσουν να εργάζονται για την εκδίκηση της δολοφονίας του στρατηγού Qassem Soleimani, αν και θα είναι ένα «μακρύ μονοπάτι» ο στόχος της απομάκρυνσης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Μέση Ανατολή.
Ο ηγέτης της Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah αρνήθηκε επίσης ότι ο Iρανός στρατηγός σχεδίαζε να ανατινάξει τις αμερικανικές πρεσβείες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι, μεταξύ άλλων έγινε στόχος επιδρομής, επειδή στόχευε να ανατινάξει την αμερικανική πρεσβεία  στη Βαγδάτη.
Η Hezbollah  μία βαρέως ένοπλη οργάνωση που χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδρύθηκε το 1982 από τους Φρουρούς της Επανάστασης Ιράν και αποτελεί σημαντικό τμήμα μιας περιφερειακής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Τεχεράνης γνωστής ως «άξονας αντίστασης».
Παρόλο που η περιοχή παραμένει τεταμένη, και οι δύο πλευρές υπαναχώρησαν από την ένταση της σύγκρουσης μετά τη βομβιστική επίθεση του Ιράν εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ.
Ο Nasrallah δήλωσε ότι οι σύμμαχοι του Ιράν, στους οποίους περιλαμβάνεται η κυβέρνηση της Συρίας και πολυάριθμες παραστρατιωτικές ομάδες που δημιουργήθηκαν με υποστήριξη από την Τεχεράνη στο Ιράκ και τη Συρία, θα πρέπει να συνδράμουν την εκδίκηση για τη δολοφονία του Soleimani.
«Πιστεύω ότι είναι καιρός να αρχίσει να λειτουργεί ο άξονας αντίστασης», δήλωσε στην ομιλία του την Κυριακή (12/1).
«Οι δυνάμεις αντίστασης είναι σοβαρές και επιδιώκουν το μεγάλο στόχο που πρότεινα», σημείωσε αναφερόμενος στο στόχο να εξαναγκαστούν οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Μέση Ανατολή.
Η επανάσταση θα έλθει τις «ερχόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι ένα μακρύ μονοπάτι».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης