Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Ιράν Καναδοί ερευνητές για τη συντριβή του ουκρανικού Boeing

Στο Ιράν Καναδοί ερευνητές για τη συντριβή του ουκρανικού Boeing
Ο Καναδάς λέει ότι θέλει να συμμετάσχει στην έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους και να βοηθήσει τις οικογένειες των 57 Καναδών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα
Το Ιράν έχει εκδώσει άλλες οκτώ θεωρήσεις διαβατηρίου σε μια ομάδα Καναδών αξιωματούχων έπειτα από τη φονική συντριβή αεροπλάνου κοντά στην Τεχεράνη και τα περισσότερα μέλη της ομάδας θα πρέπει να βρίσκονται στην Τεχεράνη τη Δευτέρα, δήλωσε ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών.
Ο Saban έγραψε στο Twitter πως τρεις αξιωματούχοι της ομάδας ταχείας ανάπτυξης έφθασαν στο Ιράν το Σάββατο προκειμένου να στήσουν μια βάση επιχειρήσεων και πως άλλοι οκτώ θα μεταβούν εκεί τη Δευτέρα.
Το τελευταίο μέλος της ομάδας θα φθάσει στην Άγκυρα τη Δευτέρα.
«Αναμένουμε πως η ομάδα θα βρίσκεται σε πλήρη σύνθεση στο σημείο για να κάνει τη σημαντική δουλειά της μέχρι τις 14 Ιανουαρίου», είπε ο Saban.
Ο Καναδάς λέει ότι θέλει να συμμετάσχει στην έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους και να βοηθήσει τις οικογένειες των 57 Καναδών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.
Η ομάδα περιλαμβάνει προξενικούς αξιωματούχους και μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών του Καναδά.
Η Οτάβα δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν το αεροσκάφος από λάθος.
Ο πρωθυπουργός Justin  Trudeau μίλησε με χθες με τον πρόεδρο του Ιράν Hassan Rouhani. Ο Trudeau είπε στους δημοσιογράφους πως ο Rouhani δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με τους Καναδούς ερευνητές.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης