Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση πάνω από τις 920 μονάδες

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση πάνω από τις 920 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Σημειώνουμε το σχόλιο της Beta ΑΧΕΠΕΥ για την αποτίμηση της αγοράς, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές της παίζει με p/e 16 φορές. Όπως και η ΑΧΕ συστήνει επιλεκτικές αγορές, δηλαδή μετοχές που προφανώς παίζουν με χαμηλότερο p/e, αυτό πιστεύουμε και εμείς ότι πρέπει να πράξουν οι επενδυτές.

Το momentum οδηγεί πολλές μετοχές αυτή την περίοδο, καθώς οι εκτιμήσεις για ένα καλό πρώτο τρίμηνο γίνονται από πολλά στελέχη της αγοράς. Η διακράτηση ρευστότητας για εκμετάλλευση τυχόν ευκαιριών που θα παρουσιαστούν είναι μία λογική στρατηγική. Επίσης υπάρχουν μετοχές που έχουν μείνει πίσω.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά με τη Μυτιληναίος να καταγράφει τη μεγαλύτερο άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και μάλλον δικαιολογημένα αφού έχει σημαντικό περιθώριο ανόδου και έχει μείνει πίσω. Ο ΟΠΑΠ μέσα στην εβδομάδα θα κόψει το μέρισμα του 1 ευρώ και θα ξεκινήσει και η περίοδος αποδοχής της επανεπένδυσης του μερίσματος.

ΕΛΤΟΝ: Πολύ δυνατό το ξεκίνημα της μετοχής και έκανε όγκο στα πρώτα δευτερόλεπτα 40 χιλ. τεμάχια. Σε πρώτη φάση νομίζουμε πως θα βρει τα προηγούμενα υψηλά κοντά στα 1,95 ευρώ. Αξίζει καλύτερης αποτίμησης και περιμένουμε πως τα αποτελέσματα χρήσης θα αρχίσουν να το δείχνουν καλύτερα.

MIG: Λόγω και του δημοσιεύματος του Bankingnews η μετοχή κινείται ανοδικά. Είχε καλή συμπεριφορά και στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Στο +5% στο ξεκίνημα με όγκο άνω των 100 χιλ. τεμαχίων.

ΕΥΔΑΠ: Το διάγραμμα της μετοχής μας δείχνει πολλά. Η αποτίμηση των 772 εκατ. ευρώ και τα εκτιμώμενα κέρδη ύψους 60 εκατ. ευρώ που λογικά θα δούμε το 2019 δίνουν p/e 12,8 φορές. Η μετοχή παίζει με σημαντικό discount έναντι των ομοειδών του εξωτερικού.
Image
Έχει ένα σημαντικό επενδυτικό πλάνο για το οποίο δεν έχουμε σημαντικές λεπτομέρειες, αλλά υπάρχει το μεγάλο ταμείο της επιχείρησης που προσφέρει μία ασφάλεια. Χωρίς τραπεζικό δανεισμό και με ταμείο 429,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου.

Διαγραμματικά ο κινητός μέσος των 200 ημερών είναι περίπου στα 7,15 ευρώ, ενώ από το ίδιο σημείο διέρχεται και μία σημαντική στήριξη για τη μετοχή που έχει επιβεβαιώσει αρκετά πρόσφατα. Πρόσφατα επίσης βρήκε αντίσταση στα 7,65 ευρώ, σημείο από όπου διέρχεται ο κινητός μέσος των 100 ημερών.

INTRACOM: Πούλησε την Κ-Wind αν και στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου σημείωνε η εταιρεία πως θέλει να αναπτυχθεί στα αιολικά και υβριδικά. Σχετικό θέμα έχουμε για την εταιρεία στην κατηγορία επιχειρήσεις για όποιον θέλει περισσότερες λεπτομέρειες. Τη στήλη την ενδιαφέρει πιο πολύ αν θα επιτευχθεί ο στόχος των EBITDA.

Η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για EBITDA 36 εκατ. ευρώ. Στον ισολογισμό θα περιλαμβάνεται η K-Wind που λόγω βλάβης δεν πήγε καλά στο εξάμηνο. Θεωρούμε πως με βάση το διάστημα του 2018 μπορεί να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος. Τη θεωρούμε φθηνή, αλλά χρειάζεται ένα συμμάζεμα, που βλέπουμε πως καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ: Έχει μείνει πίσω και βλέπουμε πως αυξάνονται οι τοποθετήσεις. Θα ξεπεράσει κάποια στιγμή τα εμπόδια και θα δει καλύτερη αποτίμηση.

CENERGY: Δεν της ταίριαζε μάλλον η υψηλή κεφαλαιοποίηση. Από τη μέρα που βγήκε από τον FTSE 25 έχει καταγράψει μία καλή κίνηση και έχει βρεθεί λίγο πάνω από τα 1,40 ευρώ και πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών. Υψηλή στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει γράψει στα 1,44 ευρώ και από εκεί ξεκινάει ένα χάσμα τιμών μέχρι τα 1,47 ευρώ που λογικά θα επιχειρήσει κάποια στιγμή να το κλείσει. Στα 1,60 ευρώ η επόμενη σημαντική αντίσταση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει και πάλι η Πειραιώς στο ξεκίνημα η οποία απέχει ελάχιστα πλέον από την καταγραφή νέων υψηλών. Θετική κίνηση από Εθνική και με μικρή άνοδο η Alpha Bank. Οριακές απώλειες καταγράφει η Eurobank.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης