Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε νέα υψηλά 20 μηνών η Τράπεζα Πειραιώς – Ενισχύθηκε 6% η MIG μετά το δημοσίευμα του BN

tags :
Σε νέα υψηλά 20 μηνών η Τράπεζα Πειραιώς – Ενισχύθηκε 6% η MIG μετά το δημοσίευμα του BN
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bankingnews η τράπεζα Πειραιώς ήδη βρίσκεται σε νέες διαπραγματεύσεις για να βρει την βέλτιστη λύση για την MIG
(upd3) Οι νέες διαπραγματεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς για να βρεθεί η καλύτερη λύση για τη MIG, έδωσαν ώθηση στη μετοχή της τράπεζας με αποτέλεσμα να βρεθεί σε νέα υψηλά περίπου 20 μηνών.
Παράλληλα ενισχύθηκε 6,2% και η μετοχή της MIG στα 0,1094 ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bankingnews η τράπεζα Πειραιώς ήδη βρίσκεται σε νέες διαπραγματεύσεις για να βρει την βέλτιστη λύση για την MIG στην οποία είναι βασικός μέτοχος με 32% περίπου και βασικός δανειστής περί τα 550 εκατ – στην μητρική.
Η λύση Farallon δεν ευδοκίμησε προσέφερε 250 εκατ για τα δάνεια της Πειραιώς στην MIG.
Όμως ξεκινώντας νέα διαδικασία η Πειραιώς και η MIG έχουν βρει δύο υποψήφιους επενδυτές, την Emma Capital από την Τσεχία που συνδέεται με τον ΟΠΑΠ και την Ιρλανδική Comer Group από την Ιρλανδία με μεγάλη εξειδίκευση στα ακίνητα και γενικώς στο real estate.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το bankingnews η Emma Capital προσφέρει περίπου 390 εκατ και η Comer Group 380 εκατ αλλά στόχος είναι το deal να κλείσει στα 400 με 420 εκατ ευρώ.
Ουσιαστικά ο πλειοδότης θα πάρει τα δάνεια της Πειραιώς στην MIG και ακολούθως θα αποκτήσει και τον μετοχικό έλεγχο της MIG θα πάρει δηλαδή το 31,2% που κατέχει η Πειραιώς στην MIG.
Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 3,3020 ευρώ με άνοδο 2,99% και η MIG στα 0,1094 ευρώ με άνοδο 6,2%.
Η αποτίμηση της Πειραιώς είναι στα 1,44 δισ. ευρώ και της MIG στα 103 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης