Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πιέσεις στο FTSE 25 επέδρασαν στο ΧΑ -0,46% στις 919 μον. αλλά με Πειραιώς +3% και MIG +6% λόγω επικείμενου deal - Αύξηση short στην Εθνική

Πιέσεις στο FTSE 25 επέδρασαν στο ΧΑ -0,46% στις 919 μον. αλλά με Πειραιώς +3% και MIG +6% λόγω επικείμενου deal - Αύξηση short στην Εθνική
Ο Γενικός Δείκτης στις 919,39 μονάδες με εμφανή την αδυναμία υπέρβασης των 930 μονάδων
(upd14)Πτωτικά έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, στις 919 μονάδες, με πιέσεις από μη τραπεζικά blue chips ενώ ανοδικά έκλεισαν Πειραιώς +2,99% και MIG +6,21% λόγω των νέων διαπραγματεύσεων της Τράπεζας Πειραιώς για να βρεθεί η καλύτερη λύση για τη MIG ...
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδοσυνεδριακά, τα κέρδη της Πειραιώς έφτασαν περίπου το +6% ενώ της MIG στο +10% ενώ κάλυψε περίπου το 35% του συνολικού όγκου συναλλαγών.
Ειδικότερα, στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, πιέσεις ασκήθηκαν στον Ελλάκτωρα -2,34% αλλά και σε Coca Cola -2,13%, ΟΠΑΠ -2,11% ..που λόγω της βαρύτητάς τους, επηρέασαν αρνητικά την αγορά.
Επίσης, με απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες τράπεζες, αν και ξεκίνησαν θετικά, με την Eurobank -1,95%, Αlpha Bank -1,44% και Εθνική -1,09%...ενώ σημειώνεται ότι το περιθώριο ανόδου των ελληνικών τραπεζικών μετοχών για το 2020 είναι άκρως περιορισμένο, οι τραπεζικές μετοχές θα αποτελέσουν αρνητική έκπληξη.
Εν τω μεταξύ, σε αύξηση της short θέσης του στην Εθνική προχώρησε στις 9/1 το Oceanwood, στο 1,56% από 1,44% προηγουμένως ενώ το παράδοξο είναι ότι δύο ημέρες πριν στις 7/1 είχε προβεί σε μείωση της θέσης του στην Εθνική στο 1,44% από 1,61%..
Νέα υψηλά 20 μηνών κατέγραψε η Πειραιώς ενώ είναι η μοναδική τράπεζα που από την αρχή του 2020, καταγράφει σωρευτικά κέρδη +10,43% με τις υπόλοιπες να σημειώνουν απώλειες…..
Σημειώνεται, ότι η Πειραιώς είναι βασικός μέτοχος τις ΜΙG με 32% περίπου και βασικός δανειστής της, περί τα 550 εκατ – στην μητρική.
Σύμφωνα με το bankingnews, εφόσον η λύση Farallon δεν ευδοκίμησε -  προσέφερε 250 εκατ για τα δάνεια της Πειραιώς στην MIG – έχουν βρεθεί  δύο υποψήφιοι επενδυτές, η Emma Capital από την Τσεχία που συνδέεται με τον ΟΠΑΠ, η οποία προσφέρει περίπου 390 εκατ και η Ιρλανδική Comer Group από την Ιρλανδία με μεγάλη εξειδίκευση στα ακίνητα και γενικώς στο real estate προσφέρει το ποσό 380 εκατ.
Με βασικό στόχο το deal να κλείσει στα 400 με 420 εκατ ευρώ, ο πλειοδότης ουσιαστικά  θα πάρει τα δάνεια της Πειραιώς στην MIG και ακολούθως θα αποκτήσει και τον μετοχικό έλεγχο της MIG θα πάρει δηλαδή το 31,2% που κατέχει η Πειραιώς στην MIG.
Από την άλλη, οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μ. Ανατολή και στην Α. Μεσόγειο αντισταθμίζονται από τις θετικές εξελίξεις για το εμπόριο.
Ειδικότερα, την Τετάρτη 15/1 αναμένεται η υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ –Κίνας ενώ παράλληλα ξεκινούν και οι δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 στις ΗΠΑ με τις κυριότερες  JP Morgan και Citi αύριο Τρίτη 14/1.
Στην αναβάθμιση των προοπτικών (outlook) της ελληνικής οικονομίας σε θετικές... από σταθερές θα προχωρήσει ο αμερικανικός οίκος Fitch στις 24 Ιανουαρίου 2020 χωρίς όμως να αλλάξει την βαθμολογία που θα παραμείνει αμετάβλητη σε ΒΒ-.  
Ταυτόχρονα, σε νέα έκδοση ομολόγου ύψους 2,5 δισεκ. ευρώ θα προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο στις 4 Φεβρουαρίου 2020 ενώ υπάρχουν σκέψεις για επαναγορά (buyback) των τελευταίων ομολόγων του PSI+ ύψους περίπου 500 εκατ ευρώ τις προσεχείς εβδομάδες.
Με βάση τον σχεδιασμό η έκδοση θα είναι 10ετούς διάρκειας ή 15ετούς διάρκειας.
Το 10ετές ομόλογο θα έχει επιτόκιο 1,5% ενώ το 10ετές θα έχει επιτόκιο 1,95%.
Ενώ η έκδοση 10ετούς δεν εμπεριέχει τυπικό ή ουσιαστικό ρίσκο η έκδοση 15ετούς έχει ιδιαίτερη σημειολογία καθώς η λήξη της υπερβαίνει το χρονικό όριο του 2032 που λήγουν τα μέτρα για το ελληνικό χρέος.
Σταθεροποίηση καταγράφεται στην αγορά ομολόγων με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 1,39%, και το ιταλικό 10ετές στο 1,38% με το μεταξύ τους spread στη 1 μονάδα βάσης.  
Σταθεροποίηση καταγράφεται στο ελληνικό CDS στις 115 μονάδες βάσης ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 4057 μονάδες βάσης από 4167 μονάδες βάσης

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο +0,49% και τον Γενικό Δείκτη +0,02%.
Λίγο μετά τις 12:30 με αγοραστικές παρεμβάσεις στη Πειραιώς +5,86% ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +1,01%.
Περί τις 16:30, με τα κέρδη της Πειραιώς να περιορίζονται, τις απώλειες της δεικτοβαρής Alpha Bank στο -2,3%  και σε συνδυασμό με τις πιέσεις στην πλειονότητα των μη τραπεζικών blue chips..ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -1,21% και ο Γενικός Δείκτης στο -0,68%. 
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 849,90 μονάδες με πτώση -0,95%.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -0,46% στις 919 μονάδες έχοντας υψηλό στις 928 μονάδες και χαμηλό στις 917,35 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε μέτρια επίπεδα και επικεντρώθηκε στα μη τραπεζικά blue chips.  
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 58,6 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 5,78 εκατ. ευρώ σε πακέτα, ο όγκος 27 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 9,9 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 5,78 εκατ. ευρώ και όγκου 1,14 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, η Alpha Bank διακίνησε 250 χιλ. τεμάχια αξίας 467 χιλ. ευρώ, η Eurobank 452 χιλ. τεμάχια αξίας 386 χιλ. ευρώ και η Πειραιώς 69 χιλ. τεμάχια αξίας 134 χιλ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ 295 χιλ. τεμάχια αξίας 3,65 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ 75 χιλ. τεμάχια αξίας 1,04 εκατ. ευρώ.
 
Tα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 919 μονάδες, με πρώτη στήριξη τις 910 μονάδες και ακολουθούν οι 900 και οι 880 μονάδες.
Στην  πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 930- 940 μονάδες και ακολουθούν οι 950 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 849 μονάδες, οριακά χαμηλότερα από την πρώτη στήριξη των 850 μονάδων και με επόμενη τις 830 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 880-890 μονάδες και ακολουθούν οι 900 και οι 920 μονάδες.
 
Τραπεζικά νέα

Το θέμα των stress tests είναι ένα από αυτά που εμμέσως ή αμέσως θα συζητηθούν και με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών τα οποία θα πραγματοποιήσουν αυτήν την εβδομάδα συναντήσεις  με τις συστημικές τράπεζες της χώρας.
 Τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν ιδιαίτερη ανησυχία πως θα απαιτηθούν νέα κεφάλαια για τις τράπεζες καθώς τα tests έχουν γίνει ασφαλώς ηπιότερα με βάση το πρόσφατο παρελθόν.
Σημαντικό ρόλο είναι το γεγονός πως οι τιτλοποιήσεις που αποψιλώνουν τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών έχουν μεταφερθεί για το τρέχον έτος και επομένως οι εκτιμήσεις σε ότι αφορά τα tests παραμένουν αισιόδοξες.
Τρεις ημερομηνίες ορόσημο μπαίνουν στο τραπέζι ως προς την επιτυχή αντιμετώπιση των stress tests από τις ελληνικές τράπεζες.
Πρόκειται για το τέλος του Ιανουαρίου, τις αρχές του Απριλίου και το τέλος του Ιουλίου.
Μέχρι το τέλος λοιπόν του Ιανουρίου η EBA  θα έχει αποσαφηνίσει στις ευρωπαϊκές τράπεζες, επομένως και στις ελληνικές, τις παραδοχές για τις εθνικές οικονομίες των χωρών μελών βάσει των οποίων θα γίνουν τα stress tests.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα  οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για ένα adverse senario "μέτριας υποδύναμης" καθώς η εκτίμηση είναι για τα δύο βασικότερα ζητήματα ότι :
- Ως προς τις τιμές στο real estate αυτές αναμένεται να υπολογιστεί σε ότι αφορά το δυσμενές σενάριο σε μια κάμψη -7% σε περίοδο τριετίας δηλαδή την περίοδο 2020-2022.
-Ως προς την ανάπτυξη η εκτίμηση για την ίδια τριετία και πάντα σε ότι αφορά το δυσμενές σενάριο, οι εκτιμήσεις μιλούν για ένα -6%.

 Η επικαιρότητα

Κορυφώνεται η φημολογία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Βενιζέλο να προβάλλεται ως φαβορί, καθώς θεωρείται από πολλούς, ένα πρόσωπο που μπορεί να ανταπεξέλθει στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
Η φημολογία ενισχύθηκε από την αναφορά της Φώφης Γεννηματά με την οποία θεωρήθηκε ότι «φωτογραφίζει» τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστός στο εξωτερικό, και γνωρίζει πολύ καλά τα συνταγματικά ζητήματα ενώ είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με ξένους ηγέτες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου ο οποίος τέθηκε σε διαβούλευση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι σήμερα, Δευτέρα και εντός της εβδομάδας αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή.
Ενώ στην ολομέλεια προγραμματίζεται να συζητηθεί, την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου.
Στη Γερμανία θα μεταβεί εκτάκτως ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan στις 19 Ιανουαρίου 2020.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με την καγκελάριο Angela Merkel για τις εξελίξεις στη Λιβύη.
Το Σάββατο 11/1 η Merkel συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin στη Μόσχα, με τους δύο ηγέτες να τάσσονται υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Ξεκίνησαν σήμερα 13/1 οι διαβουλεύσεις στη Μόσχα με τον επικεφαλή της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, Fayez Serraj με τον  αντίπαλός του στρατάρχη Khalifa Haftar, επικεφαλή του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) και ισχυρού άνδρας της ανατολικής Λιβύης σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν προθέσεις και να καταλήξουν σε μια κατάπαυση πυρός.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο Ρώσο αξιωματούχο, οι Fayez Serraj και Khalifa Haftar ενδεχομένως να καταλήξουν σε συμφωνία και να υπογράψουν την κατάπαυση πυρός.
Εφόσον οι διαβουλεύσεις είναι θετικές και υπογραφεί συμφωνία για την κατάπαυση πυρός, θα ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να  βρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση της Λιβύης.
Να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλούν τη Βόρεια Κορέα οι ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσει ο διάλογος για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Σε δηλώσεις του ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Robert O’Brien δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ήλθαν σε επαφή με τη Βόρεια Κορέα για να την προτρέψουν να επιστρέψει στο τραπέζι των διμερών διαπραγματεύσεων.
Όπως είπε ο O’Brien, είναι θετική ένδειξη το γεγονός πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong un δεν έκανε πράξη την απειλή να στείλει ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο» στις ΗΠΑ.

Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (13/1) οι περισσότερες αγορές της Ασίας, μετά τα μεικτά πρόσημα της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας την ερχόμενο Τετάρτη.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο +0,75% στις 3115,57 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε στο +1,11% στις 28954,94 μονάδες, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα με κέρδη +1,04% ενώ οι αγορές στην Ιαπωνία είναι κλειστές λόγω αργίας

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
 
Πτωτικές τάσεις  καταγράφονται σήμερα Δευτέρα 13/1 στις ευρωαγορές, εν αναμονή της υπογραφής της πρώτης φάσης στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας στις 15 Ιανουαρίου 2020.
Ειδικότερα, ο Dax στην Γερμανία κινείται πτωτικά στο -0,30%, ο CAC στο Παρίσι στο -0,20%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο στο -0,65%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -0,60% ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο με οριακά κέρδη +0,10%.
Στην Wall Street, o Dow κινείται στο +0,10%, ο S&P στο +0,30%, ο Nasdaq στο +0,40% ενώ οριακά κέρδη +0,10% καταγράφει το ETF GREC (9,97 δολ.)

Μεικτές τάσεις στις τράπεζες με μέτριες συναλλαγές - Περιόριστηκαν τα κέρδη της Πειραιώς +3% από +6%

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις τραπεζικές μετοχές με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η Πειραιώς λόγω του επικείμενου deal με την MIG αν και περιόρισε τα αρχικά της κέρδη που έφτασαν σχεδόν το +6% ενώ πιέσεις ασκήθηκαν στις υπόλοιπες.  
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,82 ευρώ με πτώση -1,09%, με όγκο 1,36 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,58 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 21/01/2019 στα 0,92 ευρώ με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,90 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,8430 ευρώ με πτώση -1,44% με όγκο 1,7 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,85 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,87 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,8410 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 3,3020 ευρώ με άνοδο +2,99% με όγκο 2,9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,44 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,8530 ευρώ, με πτώση -1,95% με όγκο 3,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,16 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,3260 ευρώ, με άνοδο +0,92% και με κεφαλαιοποίηση 592 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,3960 ευρώ, με άνοδο +0,25% και όγκο 413 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 183 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 14,94 ευρώ, με πτώση -0,27% και κεφαλαιοποίηση 297 εκατ. ευρώ.

Πιέσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με μέτριες συναλλαγές

Με απώλειες έκλεισε η πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25 με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν Ελλάκτωρ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Φουρλής,ΔΕΗ...
Στον αντίποδα ανοδικά έκλεισαν TITC, Τέρνα Ενεργειακή, Μotor Oil...
H Coca Cola έκλεισε στα 30,75 με πτώση -2,13% με την κεφαλαιοποίηση στα 11,38 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 13,81 ευρώ, με άνοδο +0,15% και αποτίμηση 6,63 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 4,2220 ευρώ με πτώση -1,63% και αποτίμηση 980 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,37 ευρώ, με πτώση -1,25% και κεφαλαιοποίηση 550 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 12,06 ευρώ με πτώση -2,11% και αποτίμηση 3,88 δισ. ευρώ
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 19,40 ευρώ, με άνοδο +1,04% και κεφαλαιοποίηση 1,60 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 8,33 ευρώ, αμετάβλητα και κεφαλαιοποίηση 2,55 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 20,76 ευρώ με άνοδο +0,78% και κεφαλαιοποίηση 2,30 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 9,81 ευρώ με άνοδο +0,62% και κεφαλαιοποίηση 1,40 δισ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 18,21 ευρώ με πτώση -0,76% και κεφαλαιοποίηση 2,48 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,22 ευρώ, με πτώση -0,41% και κεφαλαιοποίηση 769 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 5,77 ευρώ, με πτώση -1,87% και κεφαλαιοποίηση στα 290 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,1094 ευρώ, με άνοδο +6,21% και κεφαλαιοποίηση 103 εκατ. ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης