Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Bayer και η Atomwise συνεχίζουν τα αναπτυξιακά προγράμματα φυτοπροστασίας

tags :
Η Bayer και η Atomwise συνεχίζουν τα αναπτυξιακά προγράμματα φυτοπροστασίας
Οι παραγωγοί σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν αύξηση της ανθεκτικότητας των ζιζανίων, των εντόμων και των μυκήτων στα υπάρχοντα προϊόντα στην αγορά
Η Bayer και η Atomwise, ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) που χρησιμοποιείται την ανακάλυψη φαρμάκων, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν την ανάπτυξη δύο προγραμμάτων φυτοπροστασίας.
Οι παραγωγοί σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν αύξηση της ανθεκτικότητας των ζιζανίων, των εντόμων και των μυκήτων στα υπάρχοντα προϊόντα στην αγορά, συνεπώς απαιτούνται νέοι μηχανισμοί δράσης για αποτελεσματική, ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των εχθρών.
Ανάλογα με την εξέλιξη και τα αποτελέσματα των προγραμμάτων, η Bayer θα προωθήσει τις ενώσεις που θα προκύψουν σε δοκιμές στον αγρό και σε περαιτέρω ανάπτυξη.
«Η έρευνα για την φυτοπροστασία ενισχύεται από την επιστήμη των δεδομένων (data science), η οποία μπορεί να βοηθήσει ώστε να περάσουμε από τις καθιερωμένες μεθόδους σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα που επιταχύνει τη διαδικασία της ανακάλυψης
βάσει υποθέσεων», δήλωσε ο Axel Trautwein, Επικεφαλής του τμήματος έρευνας Small Molecules του Τομέα Crop Science της Bayer.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι από όσα είδαμε στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και προσβλέπουμε στα αποτελέσματα αυτής της εκτεταμένης συνεργασίας».
«Η ανάπτυξη χημικών ενώσεων για τη γεωργία είναι εξίσου δύσκολη όσο και η ανάπτυξη φαρμάκων», δήλωσε ο Δρ. Abraham Heifets, Διευθύνων Σύμβουλος της Atomwise.
«Οι προσπάθειες ανάπτυξης νέων λύσεων ακόμη και για τους πλέον ενδιαφέροντες στόχους δεν απέδωσαν στο παρελθόν.
Τώρα, όμως, οι μοναδικές τεχνολογικές μας καινοτομίες μας παρέχουν τη δυνατότητα να αντιπαραβάλλουμε δισεκατομμύρια νέες χημικές δομές έναντι πρωτεϊνών για τις οποίες δεν διαθέτουμε πληροφορίες για τη δομή τους ή ήδη γνωστών κατηγοριών φαρμάκων.
Έχουμε δείξει επανειλημμένα ότι η τεχνολογία μας είναι αποτελεσματική χρησιμοποιώντας ομόλογα μοντέλα και προβλέποντας τη δέσμευση τους στις πρωτεΐνες διαφόρων ειδών, ιδιότητα σημαντική, τόσο για την εκλεκτικότητα, όσο και για το ευρύ φάσμα δράσης.
Η Bayer ήταν ένας μεγάλος συνεργάτης και είμαστε ενθουσιασμένοι που οι ενώσεις που ανακαλύφθηκαν με τη βοήθεια μας, προχωρούν», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Atomwise θα λαμβάνει προκαταβολική χρηματοδότηση για έρευνα, χρηματική αποζημίωση σε κάθε στάδιο ανάπτυξης που στέφεται με επιτυχία και δικαιώματα όταν τα προϊόντα θα διατεθούν στο εμπόριο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης