Τελευταία Νέα
Speculator

O CEO που σε ένα μήνα έχει βάλει 11 εκατ. ευρώ σε αγορές μετοχών της εταιρείας που διοικεί

O CEO που σε ένα μήνα έχει βάλει 11 εκατ. ευρώ σε αγορές μετοχών της εταιρείας που διοικεί
Οι αγορές που έχει κάνει στο διάστημα από 17/12/19 έως 9/1/20, είναι από 7,41 ευρώ έως και 8,74 ευρώ ανά μετοχή και αντιστοιχούν στο 0,77% του συνόλου των μετοχών
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι μαζικές αγορές του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, ο οποίος σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα έχει αγοράσει μετοχές της εταιρείας συνολικής αξίας περίπου 11 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επένδυση και δεν υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα μεγαλοστελεχών που να τοποθετούνται με τέτοια ποσά στις εταιρείες που διοικούν.
Μάλιστα οι μετοχές αντιστοιχούν σε κάτι λιγότερο από 1% της εταιρείας αφού ανέρχονται στα 1,347 εκατ. μετοχές, με το νέο σύνολο μετοχών μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου να είναι στα 176,73 εκατ. μετοχές.
Πριν την αύξηση κεφαλαίου και σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο ο κ. Αθανασίου κατείχε 13.503 μετοχές.
Σημειώνεται πάντως σύμφωνα με το ενημερωτικό της αύξησης κεφαλαίου επιστολή του στις 11.10.2019 είχε δηλώσει ότι θα ασκούσε πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που του αναλογούσαν και επιθυμούσε να συμμετάσχει κατά τη διάθεση τυχόν Αδιάθετων Μετοχών του Εκδότη, αναλόγως με τις τότε συνθήκες της αγοράς.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν αδιάθετα και σύμφωνα με πληροφορίες ήθελε να αγοράσει περίπου το 1% του μετοχικού κεφαλαίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου αφού δεν μπόρεσε να αγοράσει μέσω αδιάθετων τις μετοχές, τις αποκτά τώρα απευθείας από την αγορά και πλέον ελέγχει το 0,77% του συνόλου των μετοχών και αν αγοράσει άλλες 400 χιλ. τεμάχια περίπου θα ανέλθει στο 1% το ποσοστό του, χρησιμοποιώντας κεφάλαια και από τραπεζικό δανεισμό.
Ο Οδυσσέας Αθανασίου κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη LAMDA Development για περισσότερα από 9 χρόνια.
Έχει πολυετή εμπειρία σε σημαντικές διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στην 9ετη καριέρα του στις Η.Π.Α., εργάστηκε για την Ernst & Young και την Emerson Electric.
Έχει διατελέσει CFO Δυτικής Ευρώπης στην Βαrilla με έδρα το Παρίσι , CFO στη Diageo Hellas Ελλάδα-Τουρκία ΗUB και Οικονομικός Διευθυντής Ελλάδος στην τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν.
Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin.  
Αξίζει να σημειωθεί πως στις 27/12/18 ο κ.Αθανασίου είχε πουλήσει 25 χιλ. μετοχές της εταιρείας με συνολική αξία 141,3 χιλ. ευρώ ή προς 5,65 ευρώ ανά μετοχή.
Τώρα οι αγορές που έχει κάνει στο διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2019 έως 9 Ιανουαρίου 2020, είναι από 7,41 ευρώ έως και 8,74 ευρώ ανά μετοχή.
Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία ξεκαθαρίζουν πως οι αγορές του κ.Αθανασίου δεν έχουν γίνει με κεφάλαια της Lamda, δηλαδή να έχει χορηγηθεί δάνειο στο στέλεχος της εισηγμένης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης