Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αναδιαπραγμάτευση των στόχων του προϋπολογισμού θέλει η κυβέρνηση Σοσιαλιστών – Podemos

Ισπανία: Αναδιαπραγμάτευση των στόχων του προϋπολογισμού θέλει η κυβέρνηση Σοσιαλιστών – Podemos
Η ισπανική κυβέρνηση διεκδικεί ευνοϊκότερους όρους για την εκπλήρωση περικοπών ύψους 8 δις ευρώ
Την αναδιαπραγμάτευση των στόχων του προϋπολογισμού επιθυμεί η κυβέρνηση Σοσιαλιστών – Podemos σε μια προσπάθεια η ισπανική οικονομία να απεμπλακεί από την πολιτική λιτότητας.
Πάντως η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Sanchez επιδιώκει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την ψήφιση του επί μακρόν εκκρεμούς προϋπολογισμού της Ισπανίας και για τον σκοπό αυτό θα συζητήσει εσπευσμένα με τις Βρυξέλλες τη δυνατότητα μίας ευελιξίας στην εφαρμογή του και διεύρυνση του δημοσιονομικού περιθωρίου για τις κοινωνικές δαπάνες.
Όπως ανέφερε η Ισπανίδα  ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση διεκδικεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευνοϊκότερους όρους για την εκπλήρωση των περικοπών περίπου 8 δισ. ευρώ, που απαιτούν οι Βρυξέλλες για τον νέο προϋπολογισμό, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η διαβούλευση εντός της Ισπανίας ώστε να εξασφαλισθούν οι αναγκαίες συμμαχίες στη Βουλή που θα επιτρέψουν την ψήφισή του.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Sanchez είχε συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες περαιτέρω μείωση του ελλείμματος κατά 1,9% του ΑΕΠ για το 2019 και 0,5% για φέτος, όμως η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια έχει εκτροχιάσει τις προσπάθειες προς την επίτευξη αυτών των στόχων.
Στην προηγούμενη εκτίμηση της εκτελεστικής κυβέρνησής του Sanchez τον Οκτώβριο, στο σχέδιο για τον προϋπολογισμό που υπέβαλε στις Βρυξέλλες προέβλεπε έλλειμμα 1,7% για το τρέχον έτος, μακράν των υπολογισμών της Κομισιόν, που το εκτιμούσε στο 2,3% για το 2019 και στο 2% για φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης