Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει σήμερα 14/1 στην προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο η Ελένη Ράικου

tags :
Υπόθεση Novartis: Καταθέτει σήμερα 14/1 στην προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο η Ελένη Ράικου
H κατάθεση της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 το απόγευμα
Με την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου συνεχίζονται σήμερα Τρίτη 14/1 οι εργασίες της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση της Novartis και συγκεκριμένα το ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτήν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος.
Η κατάθεση της κας. Ράικου, η οποία θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες στο πλαίσιο της έρευνας, είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 16:00 σήμερα το απόγευμα.
Σημειώνεται ότι η κα.Ράικου, η οποία υπέβαλε την παραίτηση της από τη θέση της τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της, φέρεται να έχει συνδέσει στις καταθέσεις της ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με τον περίφημο «Ρασπούτιν».
Η κα.Ράικου φέρεται να έχει καταθέσει πως δεχόταν πιέσεις από τον υπουργό για να προχωρήσει τον έλεγχο των πολιτικών προσώπων ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν υπήρχαν στοιχεία.
Η δε φράση που αποδίδεται από την ίδια στον κ. Παπαγγελόπουλο «με αυτή τη σχολή που είσαι να δούμε αν θα σου βγει σε καλό», είναι ενδεικτική των καταθέσεών της.
Η πρώην εισαγγελέας θεωρείται η πλέον κρίσιμη μάρτυρας στην όλη υπόθεση που διερευνά η επιτροπή και για αυτό το λόγο δεν αποκλείεται η κατάθεση της να διαρκέσει αρκετές ημέρες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης