Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -7,9% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2019

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -7,9% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2019
Οι εισαγωγές της Ιαπωνίας κατέγραψαν ετήσια πτώση της τάξεως του -15,3%
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/1) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, εν μέσω μειωμένων αποστολών στην Κίνα και τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησαν κατά -7,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας πτώση για 12ο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Ιαπωνίας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών, καθώς υποχώρησαν κατά -15,3% στον απόηχο της αύξησης του φόρου επί των πωλήσεων τον περασμένο Οκτώβριο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να διαμορφωθεί στα 82 δισ. γεν, έναντι 739 δισ. γεν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 369 δισ. γεν.
«Πρέπει να συνεχίσουμε τη στενή παρακολούθηση της αδυναμίας στην εξωτερική ζήτηση, τη βιομηχανική παραγωγή και την κατάσταση των υπερπόντιων οικονομιών», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Δημοσιονομικής Πολιτικής της χώρας, Yasutoshi Nishimura, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας πρόεθσε ότι «το καταναλωτικό κλίμα αυξάνεται, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης