Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πόσο αυξήθηκαν τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια το 2019

tags :
Πόσο αυξήθηκαν τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια το 2019
Η περιοχή που αυξήθηκε περισσότερο το 2019 ήταν η Ασία-Ειρηνικός, η οποία είδε τα διεθνή ταξίδια εξερχόμενων να αυξάνονται κατά 7,7% χάρη στην οικονομική ανάπτυξη αρκετών χωρών της περιοχής
Τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 4,5% πέρυσι, σύμφωνα με την ForwardKeys.
Η αύξηση κατά 4,5% το 2019 ήταν σημαντικά βραδύτερη από την 6% αύξηση που σημειώθηκε το 2018 και τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας 6,8% ετησίως.
Αν και η αύξηση ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη πέρυσι, οι πρώιμες προβολές για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020 είναι πιο αισιόδοξες.
Και οι κρατήσεις αυξάνονται κατά 8,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.
“Συνήθως, η αεροπορία αναπτύσσεται περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το παγκόσμιο ΑΕΠ”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ForwardKeys Olivier Ponti.



Περιοχές και αεροπορικά ταξίδια
- Η περιοχή που αυξήθηκε περισσότερο το 2019 ήταν η Ασία-Ειρηνικός, η οποία είδε τα διεθνή ταξίδια εξερχόμενων να αυξάνονται κατά 7,7% χάρη στην οικονομική ανάπτυξη αρκετών χωρών της περιοχής.
- Από την άλλη, οι διεθνείς αναχωρήσεις από τη Μέση Ανατολή μειώθηκαν κατά 2,4%.
- Στις ΗΠΑ τα διεθνή εξερχόμενο ταξίδια αυξήθηκαν 4,8%. Τα ταξίδια μεταξύ των χωρών της περιοχής αυξήθηκαν κατά 3,2%. Η αξιοσημείωτη απόδοση ήταν η αύξηση των μετακινήσεων σε άλλες περιοχές του κόσμου, η οποία ήταν αυξημένη κατά 6,8%, με τη συνέχιση της αντοχής του δολαρίου, τις νέες συνδέσεις με πολλά μέρη του κόσμου και την ανάκαμψη της Αιγύπτου και της Τουρκίας ως προορισμούς.
- Τα ταξίδια εξερχόμενων από την Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 3,7%. Τα ταξίδια μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών αυξήθηκαν κατά 3,3% και τα ταξίδια προς άλλες ηπείρους αυξήθηκαν κατά 5,5%.

Εξετάζοντας το μέλλον
- Η Αφρική φαίνεται να ξεχωρίζει. Από την 1η Ιανουαρίου οι διεθνείς εξερχόμενες κρατήσεις είναι μπροστά 12,9%.
- Η δεύτερη πιο ελπιδοφόρα εξερχόμενη αγορά είναι η Ευρώπη, με διεθνείς προθεσμιακές κρατήσεις για το πρώτο τρίμηνο 10,5%.
Οι κρατήσεις μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών είναι στο +9,6%, ενώ οι κρατήσεις σε άλλες ηπείρους προχωρούν 11,8%.
- Σε τρίτη θέση, είναι η Ασία-Ειρηνικός, όπου οι διεθνείς κρατήσεις κινούνται με άνοδο 8,3%. Μεταξύ των χωρών της περιοχής, οι κρατήσεις είναι στο +7,7% και οι κρατήσεις για μακρινά ταξίδια είναι στο +9,7%.



“Το πρώτο τρίμηνο του 2020 φαίνεται να είναι γεμάτο με ταξίδια, τονίζει ο Olivier Ponti.
Και αυτά σε μεγάλες αποστάσεις δείχνουν ιδιαίτερα ισχυρότερη ανάπτυξη από τα ενδοπεριφερειακά ταξίδια.
Αυτό είναι ενθαρρυντικό είδηση ​​για τη βιομηχανία καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι όσο ταξιδεύουν, τόσο περισσότερο ξοδεύουν”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης