Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook των κρατών της Ευρωζώνης η Moody's - Χρέος και διεθνείς συνθήκες φέρνουν αλλαγές στις αξιολογήσεις

tags :
Σε αρνητικό υποβάθμισε το outlook των κρατών της Ευρωζώνης η Moody's - Χρέος και διεθνείς συνθήκες φέρνουν αλλαγές στις αξιολογήσεις
Ο οργανισμός αξιολόγησης αλλάζει τις προοπτικές του από σταθερές σε αρνητικές για την Ευρωζώνη
Σε αρνητικές υποβάθμισε το outlook των χωρών της Ευρωζώνης ο οίκος αξιολόγησης Moody's, καθώς οι προσδοκίες για τις θεμελιώδεις συνθήκες έχουν επιδεινωθεί και θα επηρεάσουν τις αξιολογήσεις τους επόμενους 12-18 μήνες.
"Οι αρνητικές προοπτικές για τη ζώνη του ευρώ αντικατοπτρίζουν τα μικρά περιθώρια αντίδρασης των κρατών μελών της Ευρωζώνης για να αντιδράσουν στο επιδεινούμενο εξωτερικό περιβάλλον.
Το επιδεινούμενο παγκόσμιο περιβάλλον θα επηρεάσει την ανάπτυξη των ανοιχτών οικονομιών των κρατών μελών το 2020, αν και η εγχώρια ζήτηση, η δημοσιονομική χαλάρωση θα μετριάσει τον αντίκτυπο", αναφέρει η Moody's.
Σύμφωνα με την Moody's, οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν στην αρνητική προοπτική είναι:
1. Επιδείνωση του παγκοσμίου περιβάλλοντος
2. Υψηλοί δείκτες δημόσιου χρέους
3. Διαρκώς κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, αν και υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις κατά τους τελευταίους μήνες που μπορούν να μετατραπούν σε κάτι καλύτερο, εξακολουθεί να υπάρχει λόγος ανησυχίας για την οικονομία της ευρωζώνης φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης