Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις αγορές η Κύπρος - Μεγάλη η ζήτηση για το 10ετές και το 20ετές ομόλογο

Στις αγορές η Κύπρος - Μεγάλη η ζήτηση για το 10ετές και το 20ετές ομόλογο
Η έκδοση θα αποδείξει ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται δάνεια αλλά μπορεί να δανείζεται μόνη της από τις αγορές
Μεγάλη ήταν η ζήτηση εκ μέρους των επενδυτών για τα δύο ομόλογα που διέθεσε σήμερα στην αγορά η Κύπρος.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η ζήτηση για το δεκαετές ομόλογο 1 δισ. ευρώ ξεπέρασε τα 7,5 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται σύμφωνα με ενδεικτικά στοιχεία στο 0,734%.
Για το 20ετές ομόλογο ύψους 750 εκατ. ευρώ η ζήτηση ξεπερνά τα 6 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο να εκτιμάται ενδεικτικά στο 1,135%.
Ο επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, Φαίδωνας Καλοζώης, σε δηλώσεις του στον Ant1 Κύπρου, σημείωσε ότι διανύουμε περίοδο χαμηλών επιτοκίων και στόχος είναι να κλειδώσουμε χαμηλά επιτόκια, όπως μεταδίδει το Stockwatch.
Η έκδοση πέραν από την κάλυψη των ετήσιων χρηματοδοτικών αναγκών, έχει στόχο να αποπληρώσει το δάνειο προς το ΔΝΤ που ανέρχεται περίπου στα 700 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Καλοζώη, προσδοκούμε σε πιο χαμηλό επιτόκιο από το 1,7% του δανείου του ΔΝΤ ενώ θα «απαλλαγούμε από τον συναλλαγματικό κίνδυνο από το δάνειο του ΔΝΤ».
Παράλληλα, η έκδοση θα αποδείξει ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται δάνεια αλλά μπορεί να δανείζεται μόνη της από τις αγορές.
Ο επικεφαλής του γραφείου δημοσίου χρέους, επεσήμανε ότι έχει γίνει προεργασία το προηγούμενο διάστημα, προσθέτοντας ότι «έχουμε επισκεφτεί τους επενδυτές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε επιτυχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης