Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Tony Blair, σύμβουλος κατασκευής της νέας πρωτεύουσας της Ινδονησίας

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Tony Blair, σύμβουλος κατασκευής της νέας πρωτεύουσας της Ινδονησίας
Ο Tony Blair και ο πρίγκιπας διάδοχος των ΗΑΕ Mohammed bin Zayed, επιλέχτηκαν από την Τζακάρτα ως σύμβουλοι για την κατασκευή της νέας πρωτεύουσας της χώρας
Ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι Mohammed bin Zayed και ο Εργατικός πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Tony Blair προστέθηκαν στον κατάλογο των συμβούλων που θα επιβλέψουν την κατασκευή της νέας πρωτεύουσας της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.
Η ανακοίνωση έγινε μετά την υπογραφή από την Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιχειρηματικών συμφωνιών ύψους 23 δισεκ. δολαρίων για τον ενεργειακό τομέα και για άλλους τομείς στη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου Joko Widodo στο Αμπού Ντάμπι το σαββατοκύριακο.
Το νέο διοικητικό κέντρο της χώρας θα κατασκευαστεί σε μια δασώδη περιοχή στην επαρχία του Ανατολικού Καλιμαντάν στο νησί Βόρνεο και η κατασκευή του θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Ο Joko έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία επειδή είναι μηδαμινός ο κίνδυνος για καταστροφές όπως πλημμύρες, σεισμοί, τσουνάμι και εκρήξεις ηφαιστείων.
Αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι το κόστος από την κατασκευή της νέας πρωτεύουσας θα ανέλθει σε 33 δισεκ. δολάρια και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και από δημόσιες και ιδιωτικές συνεργασίες.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι οικονομικές ζημίες που προκαλούνται από το μποτιλιάρισμα στη σημερινή πρωτεύουσα ανέρχονται σε επτά δισεκ. δολάρια.
Κάποιοι ακτιβιστές για το περιβάλλον έχουν ασκήσει κριτική εις βάρος της κατασκευής της νέας πρωτεύουσας προειδοποιώντας ότι η κατασκευή μιας νέας πόλης στη μέση ενός δάσους μπορεί να βλάψει το περιβάλλον και απειλεί σπάνια είδη ζώων όπως ο ουρακοτάγκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης