Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Όσοι επικρίνουν την Huawei για τον εξοπλισμό της 5G τεχνολογίας, θα πρέπει να προτείνουν εναλλακτική

Johnson: Όσοι επικρίνουν την Huawei για τον εξοπλισμό της 5G τεχνολογίας, θα πρέπει να προτείνουν εναλλακτική
H βρετανική κοινή γνώμη αξίζει να έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή τεχνολογία, εάν κάποιοι αντιτίθενται στη μία ή την άλλη μάρκα, τότε πρέπει να μας πουν ποια είναι η εναλλακτική, δήλωσε ο Johnson στο BBC
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε ότι αυτοί που αντιτίθενται στη χρήση εξοπλισμού της κινεζικής Huawei στα νέα δίκτυα 5G της Βρετανίας θα πρέπει να πουν ποια τεχνολογία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αντ’ αυτού.
Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης παρουσίασαν χθες στη βρετανική κυβέρνηση νέα στοιχεία για τους κινδύνους να χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός της Huawei, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
«Η βρετανική κοινή γνώμη αξίζει να έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή τεχνολογία», δήλωσε σήμερα ο Johnson στην τηλεόραση του BBC.
«Εάν κάποιοι αντιτίθενται στη μία ή την άλλη μάρκα, τότε πρέπει να μας πουν ποια είναι η εναλλακτική, σωστά;».
«Από την άλλη πλευρά, ας είμαστε σαφείς, δεν θέλω ως Βρετανός πρωθυπουργός να φέρω κάποιες υποδομές που θα επηρεάσουν την εθνική μας ασφάλεια ή την ικανότητά μας να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας στο πλαίσιο της συνεργασίας υπηρεσιών πληροφοριών ‘Πέντε Μάτια’ (σ.σ. «Five Eyes», όρος που παραπέμπει στη συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, της Βρετανίας και του Καναδά)».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης