Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με τοποθετήσεις στα μικρομεσαία

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με τοποθετήσεις στα μικρομεσαία
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση στο ξεκίνημα λίγο πάνω από τις 920 μονάδες. Δεν έχουμε κάποια μετοχή να ξεχωρίζει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση στα πρώτα λεπτά αλλά έχουμε μερικές από τα μικρομεσαία. Οι αγορές του εξωτερικού εμφανίζουν παρόμοιες τάσεις με αυτές της εγχώριας αγοράς.

Κοιτάμε λίγο την πορεία του ΟΠΑΠ καθώς όσοι θέλουν να πάρουν το έκτακτο μέρισμα του 1 ευρώ, θα πρέπει να έχουν μετοχές στο σημερινό κλείσιμο. Θα έχουν και τη δυνατότητα επανεπένδυσης του μερίσματος. Η Coca Cola συνεχίζει ανοδικά και βοηθάει την πορεία του γενικού δείκτη.

Στα μικρομεσαία έχει στραφεί το βλέμμα αφού στις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνουν μία εικόνα καλύτερη και προσπαθούν να αναρριχηθούν σε υψηλότερα επίπεδα τιμών. Χρειάζεται προσοχή στις τοποθετήσεις και να επιλεγούν φυσικά οι μετοχές των εταιρειών που αξίζουν.

ΑΚΙΝΗΤΑ: Υπάρχει μία αισιοδοξία για τις τιμές των ακινήτων, για τις οποίες έχει καταγραφθεί μία ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια, με τα καλής ποιότητας εμπορικά ακίνητα να έχουν την καλύτερη βελτίωση. Βέβαια, θα πρέπει να έχουμε στη σκέψη μας πως οι τράπεζες κατέχουν πολλά ακίνητα, κάθε είδους, και έχουν ήδη ετοιμαστεί για πλειστηριασμούς, μαζί με τις εταιρείες, οι οποίες έχουν αγοράσει δάνεια από τις τράπεζες.

Ίσως αν βγουν στο σφυρί όλα αυτά τα ακίνητα, να δούμε μία πίεση στις τιμές. Άρα και για τις εισηγμένες που έχουν ακίνητα, θα πρέπει να εστιάζουμε σε αυτές που έχουν καλά και ποιοτικά ακίνητα τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να βρουν αγοραστή. Στα υπόλοιπα καλό θα είναι να βάζουμε λίγο πιο χαμηλά τον πήχη όταν τις αποτιμούμε.

AUTOHELLAS: Συνεχίζεται η προσπάθεια ανοδικής διαφυγής με υψηλούς όγκους στη μετοχή. Στα 7,60 ευρώ και στο +2,15% με 81 χιλ. τεμάχια συναλλαγές. Υπενθυμίζουμε πως η Euroxx έδωσε τιμή στόχο τα 10 ευρώ για τη μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Μετά τη χθεσινή τεχνική αντίδραση η μετοχή κινείται πάνω από τα 7,50 ευρώ με όγκο 5 χιλ. τεμάχια, ο οποίος δεν είναι μικρός για όσα μας έχει συνηθίσει. Βέβαια το τελευταίο διάστημα και αρκετά πριν μπει στον FTSE 25 έκανε μεγάλους όγκους και είχε μεγάλους πωλητές. Χθες δεν είδαμε κάτι αντίστοιχο και περιμένουμε και τη σημερινή μέρα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η μετοχή μετά από μία μεγάλη κίνηση από τα χαμηλά των 1,50 ευρώ πήγε πάνω από τα 1,90 ευρώ και διόρθωσε μέχρι τα 1,82 ευρώ χθες ακουμπώντας σχεδόν τον κινητό των 200 ημερών. Σήμερα ξεκίνησε με χαμηλό στα 1,8340 ευρώ και γρήγορα και με χαμηλό όγκο κινήθηκε προς τα 1,86 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Ξεκίνησε δυναμικά, αφού από τη χθεσινή συνεδρίαση είχε πάρει φόρα. Στο +5% ο τίτλος με όγκο 8 χιλ. τεμάχια που έγιναν στα πρώτα λεπτά και με τη μετοχή να είναι πλέον στα 2,16 ευρώ. Και εδώ η υπομονή ανταμείβεται. Γιατί να την κυνηγάμε στα 2,20 ευρώ όταν έδωσε ευκαιρίες στα 1,90 ευρώ και συσσώρευσε αρκετά.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Τρίτη ανοδική συνεδρίαση στο +10% με τη μετοχή να κυνηγάει την αποτίμηση της Αλουμύλ μάλλον. Στα 1,17 ευρώ και η αποτίμηση δείχνει 28 εκατ. ευρώ. Η αντίστοιχη της Αλουμύλ είναι στα 33,3 εκατ. ευρώ.

FIERATEX: Σε νέα υψηλά πολλών ετών κινείται η μετοχή καθώς οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται σε αυτήν την κατηγορία μετοχών ποντάρουν στη χαμηλή της αποτίμηση. Στα 7,3 εκατ. ευρώ έχει φτάσει πλέον. Αξίζει να ρίξουμε μια αναλυτική ματιά αλλά μας εμποδίζουν τα προβλήματα που έχει ο δικτυακός τόπος του ΧΑ τις τελευταίες ημέρες.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά σήμερα και σχετικά γρήγορα έχει κάνει όγκο 23 χιλ. τεμάχια. Προσεγγίζει τα 0,90 ευρώ.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Με καλή συμπεριφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις, προσπαθεί και αυτή να διασπάσει ανοδικά τη συσσώρευση που έδωσε καλές τιμές για όσους ήθελαν να τοποθετηθούν. Στα 0,76 ευρώ και στο +2,70%.

ΚΛΜ: Συνεχίζουμε να κοιτάμε τον όγκο στη μετοχή, ο οποίος αυξήθηκε σημαντικά στις τελευταίες συνεδριάσεις, χωρίς να επηρεαστεί η ζώνη συσσώρευσης. Λογικά θα πρέπει να περιμένουμε αντίδραση μόλις ολοκληρωθούν οι πωλήσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης