Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά +0,2% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2019

Ευρωζώνη: Κατά +0,2% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,5%
Άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/1) στοιχεία της Eurostat, καταγράφοντας ωστόσο πτώση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά +0,2% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, έναντι πτώσης -0,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος κατά +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -1,5% έναντι ετήσιας πτώσης -2,6% τον Οκτώβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανικής παραγωγή υποχώρησε κατά -0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -1,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος στην Ευρωζώνη καταγράφηκε στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών, όπου η παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,2%, καθώς και στον τομέα της ενέργειας, και συγκεκριμένα κατά +0,8%.
Αντίθετα, η παραγωγή στον τομέα ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησε κατά -0,5% ενώ η μηνιαία πτώση για τους τομείς μη διαρκών αγαθών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο -0,7% και -0,8% αντίστοιχα.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στη Λιθουανία (+3%) και τη Μάλτα (+2,6%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Δανία (-4,7%) και την Ιρλανδία (-4,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης