Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Αύξηση στα έσοδα των τραπεζών της Ευρωζώνης, παρά τα αρνητικά επιτόκια

ΕΚΤ: Αύξηση στα έσοδα των τραπεζών της Ευρωζώνης, παρά τα αρνητικά επιτόκια
Οι τράπεζες τις οποίες εποπτεύει η ΕΚΤ κατέγραψαν επιτοκιακά έσοδα (NII) ύψους 202,9 δισ. ευρώ στα τρία τρίμηνα του 2019
Οι τράπεζες της Ευρωζώνης αύξησαν τα επιτοκιακά τους έσοδα (NII) στο εννεάμηνο του 2019, παρά τα παράπονα που εξέφρασαν για τις συνέπειες των αρνητικών επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
 Η ΕΚΤ μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,5% τον Σεπτέμβριο, ωστόσο υποστηρίζει ότι οι τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν ωφεληθεί από την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική.
Οι τράπεζες τις οποίες εποπτεύει η ΕΚΤ, οι μεγαλύτερες της Ευρωζώνης, κατέγραψαν επιτοκιακά έσοδα (NII) ύψους 202,9 δισ. ευρώ στα τρία τρίμηνα του 2019, έναντι 194,4 δισ. το αντίστοιχο 9μηνο του 2018.
Πρόκειται για τα υψηλότερα έσοδα από τα τέλη του 2014.
Τα συνολικά έσοδα επίσης αυξήθηκαν, ωστόσο τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 8%, καθώς τα κόστη εξακολούθησαν να αυξάνονται, όπως και οι προβλέψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.
Ο δείκτης για την αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων (ROE) διαμορφώθηκε στο 0,4% για τις γερμανικές τράπεζες, ενώ σε Ισπανία και Ιταλία ξεπέρασε το 7%.
Για το σύνολο των τραπεζών της Ευρωζώνης, ο δείκτης ROE υποχώρησε στο 5,83% από 6,85% το 2018, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης