Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με ΟΠΑΠ στο -6% λόγω μερίσματος προσπαθεί για υψηλότερα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με ΟΠΑΠ στο -6% λόγω μερίσματος προσπαθεί για υψηλότερα
ΑΓΟΡΑ: Με τον ΟΠΑΠ να διαπραγματεύεται χωρίς το έκτακτο μέρισμα ύψους 1 ευρώ, το οποίο δίνει ένα μειονέκτημα σήμερα στο γενικό δείκτη λόγω βαρύτητας της μετοχής, το ανοδικό σενάριο θα πρέπει να το υποστηρίξουν περισσότερο οι άλλες μετοχές. Να προσπαθήσουν δηλαδή περισσότερο.

Το κλίμα είναι καλό λόγω και των διεθνών αγορών και η αγορά μας θα προσπαθήσει να περάσει πάνω από τις 930 μονάδες με επόμενο στόχο τις 940 μονάδες. Θετική και η Eurobank για το ελληνικό χρηματιστήριο με κορυφαίες επιλογές τις μετοχές του ΟΠΑΠ της Jumbo και της AlphaBank.

Πιστεύουμε πως και τα μικρομεσαία έχουν δικαίωμα σε μία καλή κίνηση και στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε κάποια από αυτά τα χαρτιά να έχουν μία καλύτερη συμπεριφορά και να προσπαθούν να ξεφύγουν από το εύρος της συσσώρευσης. Κάποια πραγματοποίησαν καλή συσσώρευση και μαζεύτηκαν αρκετά κομμάτια. Ίδωμεν…

Ο γενικός δείκτης άνοιξε στο +0,16% και στη συνέχεια πήγε στο +0,25%, αλλά δεν είχε κάνει πράξη ακόμα ο ΟΠΑΠ. Μόλις άνοιξε και ο ΟΠΑΠ πήγε στο -0,08% λόγω της βαρύτητας που γνωρίζουμε όλοι ότι έχει.

ΤΖΙΡΟΣ: Χαμηλός στο ξεκίνημα αλλά έχουμε παρατηρήσει πως στις τελευταίες συνεδριάσεις το ενδιαφέρον είναι στην τελευταία ώρα και εκεί αυξάνονται οι συναλλαγές. Στα πρώτα 10 λεπτά έχουν γίνει 4 εκατ. ευρώ αλλά τα 1,8 εκατ. ευρώ αφορούν πακέτο 101 χιλ. τεμαχίων στη Jumbo.

ΟΠΑΠ: Θα τραβήξει τα βλέμματα καθώς οι επενδυτές που είχαν χθες μετοχές θα λάβουν 0,95 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Έτσι η μετοχή υποχωρεί σημαντικά αφού η απόδοση είναι λίγο πάνω από 8%. Ο τίτλος άνοιξε στο -6,61% και κοντά στα 11,30 ευρώ. Δηλαδή έχανε περίπου 0,80 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θα κληθούν να βάλουν πλάτη σήμερα. Χθες κινήθηκαν έντονα ανοδικά και με καλές συναλλαγές αν και υπήρχαν και αρκετά πακέτα. Στο ξεκίνημα δείχνουν διαθέσεις συσσώρευσης.

ΔΕΗ: Ξεκίνησε με καλή άνοδο άνω του 2% και με την κεφαλαιοποίηση να προσεγγίζει και πάλι το 1 δισ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Νέα προσπάθεια στο ξεκίνημα να υπερβεί τα 7,60 ευρώ αλλά και πάλι βγήκαν κομμάτια. Υποχωρεί οριακά.

LAMDA: Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών από insiders και από τον CEO ο οποίος έχει βάλει περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ σε διάστημα 1 μήνα. Στα 8,51 ευρώ λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ.

ΠΑΪΡΗΣ: Από τα μικρά μας τράβηξε το βλέμμα στο άνοιγμα καθώς έκανε όγκο 5 χιλ. τεμάχια στο limit up του +30%. Βγήκαν βέβαια κάποια κομμάτια λίγο χαμηλότερα. Η αποτίμηση στα 2,5 εκατ. ευρώ περίπου.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ: Μένει να φανεί αν τέλειωσαν οι πωλήσεις και αν θα επιχειρήσει να ξεφύγει ανοδικά από τη συσσώρευση των τελευταίων τριών μηνών. Χαμηλός ο όγκος στο ξεκίνημα.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Προσπαθεί να φύγει από τα χαμηλά της. Στα 3,70 ευρώ στο άνοιγμα με χαμηλό όγκο και αποτίμηση 81,6 εκατ. ευρώ.

PROFILE: Έγραψε και τα 4 ευρώ η μετοχή. Αποτίμηση στα 47,2 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η συσσώρευση που έγινε στο 1 ευρώ φαίνεται πως ολοκληρώνεται και η μετοχή κοιτάζει υψηλότερα. Τα αποτελέσματα του κλάδου (Ικτίνος και Mermeren) είχαν στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα. Στα 1,20 ευρώ με όγκο 60 χιλ. τεμάχια. Βγήκαν αρκετά κομμάτια στα 1,20 ευρώ αλλά οι αγοραστές τα απορρόφησαν.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Υπήρχε η πληροφόρηση για ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων στις 15 Ιανουαρίου, αλλά μαθαίνουμε πως συνεχίζονται και θα τραβήξουν περαιτέρω. Άντε να δούμε τι θα γίνει με αυτό το θέμα. Στο ταμπλό η μετοχή κρατιέται πέριξ των 2,40 ευρώ αλλά η αποτίμηση είναι λίγο κάτω από 100 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης