Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Η Ευρώπη ξεπούλησε την πυρηνική συμφωνία για να αποφύγει τους δασμούς του Trump

tags :
Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Η Ευρώπη ξεπούλησε την πυρηνική συμφωνία για να αποφύγει τους δασμούς του Trump
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το ξεπούλημα της πυρηνικής συμφωνίας «δε θα λειτουργήσει» για την ΕΕ
Τη θέση ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχεδειο Δράσης ξεπούλησαν τη συμφωνία, διατύπωσε σήμερα (16/1) ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Javad Zarif, διευκρινίζοντας ότι οι χώρες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να αποφύγουν τους δασμούς των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στις σχετικές αναφορές της Washington Post, ο κ. Zarif δήλωσε ότι «η συμφιλίωση ολοκληρώθηκε, οι Ε3 (Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο) ξεπούλησαν το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης προκειμένου να αποφύγουν τους νέους δασμούς του Trump».
«Δεν πρόκειται να λειτουργήσει φίλοι μου, απλά ακονίσατε την όρεξή του», σχολίασε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «εάν θέλετε να πουλήσετε την ακεραιότητά σας, προχωρήστε, αλλά μην αξιώνεται υψηλές ηθικές και νομικές βάσεις, γιατί δεν τις έχετε».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, δήλωσε νωρίτερα ότι ο εμπλουτισμός ουρανίου στα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την περίοδο πριν από την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας.
«Εμπλουτίζουμε περισσότερο ουράνιο σε σχέση με πριν την επίτευξη της συμφωνίας», τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «η πίεση προς το Ιράν έχει αυξηθεί αλλά θα συνεχίσουμε να προχωρούμε».
«Δεν έχουμε όρια στο πυρηνικό αρχείο και αυξάνουμε τον εμπλουτισμό κάθε μέρα», επεσήμανε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Hassan Rouhani.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης