Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοχάρης: Αύξηση τουριστών και εσόδων το 2019 - Διαψεύσαμε τις αρχικές προβλέψεις

Θεοχάρης: Αύξηση τουριστών και εσόδων το 2019 - Διαψεύσαμε τις αρχικές προβλέψεις
Ο υπουργός Τουρισμός υποστήριξε ότι διαψεύστηκαν οι αρχικές προβλέψεις για πτώση στα έσοδα από τον τουρισμό
Αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό αλλά και τον αριθμό των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα σημειώθηκε κατά το 2019, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90.1», ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «έγινε μια ανασκόπηση του εξαμήνου της διακυβέρνησης της ΝΔ όσον αφορά στο υπουργείο Τουρισμού.
Τα τελικά αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού είναι ξεκάθαρα: Είχαμε αύξηση στο μέσο έσοδο ανά επιβάτη, αύξηση στον αριθμό των τουριστών που επισκέφτηκαν τη χώρα μας και μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων για το 2019». Σύμφωνα με τον υπουργό, «αυτό δεν ήταν αυτονόητο και, μάλιστα, τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο έδειχναν κάμψη.
Για αυτό κινητοποιηθήκαμε άμεσα και διαψεύσαμε τις προβλέψεις αυτές».
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ζήτημα και στα νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται με τον ΕΟΤ το κατάλληλο διαφημιστικό πλαίσιο για τις συγκεκριμένες περιοχές.
Ο ίδιος έχει απόψε συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, «για να δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τα νησιά μας. Είναι σαφές πως καθίσταται αναγκαία η ενίσχυση των νησιών μας σε επικοινωνιακό επίπεδο και σύντομα θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης