Τελευταία Νέα
Speculator

Οι εταιρείες που «μοιράζονται» τα κέρδη με τους εργαζόμενους τους

tags :
Οι εταιρείες που «μοιράζονται» τα κέρδη με τους εργαζόμενους τους
Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι είναι η κινητήριος δύναμη μιας επιχείρησης και για το λόγο αυτό, στο τέλος κάθε χρονιάς προχωρούν σε επιβράβευση του προσωπικού τους.
Με πριμ παραγωγικότητας, μπόνους γέννησης παιδιών και μία σειρά άλλων βοηθημάτων πολλές ελληνικές επιχειρήσεις φροντίζουν να στηρίζουν τους εργαζόμενους τους.
Πολλοί είναι άλλωστε εκείνοι που θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι είναι η κινητήριος δύναμη μιας επιχείρησης και για το λόγο αυτό, στο τέλος κάθε χρονιάς προχωρούν σε επιβράβευση του προσωπικού τους.
Γνωστή για τα μεγάλα μπόνους που μοιράζει κάθε χρόνο, η καπνοβιομηχανία Καρέλιας μοίρασε στο τέλος του 2019 περισσότερα από 3,7 εκατ. ευρώ σε μπόνους,
Μερικές από τις παροχές που έδωσε φέτος η καπνοβιομηχανία είναι μεταξύ άλλων:
Ενίσχυση 220 ευρώ για το εορταστικό τραπέζι, 900 ευρώ επίδομα παρουσίας, επιπλέον 1.300 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο επειδή η εταιρεία έκλεισε τα 130 χρόνια λειτουργίας της. Επίσης εργαζόμενοι των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από 2.500 ευρώ έλαβαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση, πέραν των 1.300 ευρώ επιπλέον 400 ευρώ, ήτοι 1.700 ευρώ. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.700 ευρώ έλαβαν πέραν των 1.300,00 και των 400 ευρώ μία ακόμη πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ ήτοι 2.300 ευρώ καθαρά.
Επίσης δόθηκαν ενισχύσεις σε όσες οικογένειες σπουδάζουν το παιδί/παιδιά τους. 

Παπαστράτος

Μπόνους συνολικής αξίας 1.000.000 ευρώ, μοίρασε πριν από μερικούς μήνες στους εργαζόμενούς της η εταιρεία Παπαστράτος, επιβραβεύοντας το το προσωπικό της για την εξαιρετική απόδοση
Σε όλους τους εργαζόμενους η εταιρεία έδωσε μετοχές, αξίας άνω των 1.000 ευρώ, της μητρικής εταιρείας Philip Morris International, ανεξάρτητα με τη θέση, το μισθό ή την προϋπηρεσία.

Όλυμπος

Μπόνους ύψους 1,2 εκατ ευρώ στους εργαζόμενους μοίρασε η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος, στην πρωτοχρονιάτικη πίτα που έκοψε προ ημερών.
Εδικότερα, στους εργαζόμενους του ομίλου ανακοινώθηκε η χορήγηση μπόνους ύψους 1,2 εκ. ευρώ ως επιβράβευση των προσπαθειών τους στην επίτευξη των εταιρικών στόχων, ενώ με στόχο την αύξηση της γεννητικότητας μεταξύ των οικογενειών των εργαζομένων, παρείχε κονδύλι 300.000 ευρώ για τους εργαζόμενους που αποκτούν παιδιά αλλά και για αυτούς που ήδη έχουν.
Στην ίδια εκδήλωση η διοίκηση της εταιρείας απένειμε τιμητικές πλακέτες και χρηματικά βραβεία ύψους 150.000 ευρώ σε 25 κτηνοτρόφους – προμηθευτές της που διακρίθηκαν στην παραγωγή γάλακτος, με βάση ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια.

Βιβεχρώμ

Μπόνους μοιράζει στους εργαζόμενους της η βιομηχανία χρωμάτων Βιβεχρώμ. Στην επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη με τους εργαζομένους προβλέπει:
Γαμήλιο δώρο 150 ευρώ.
Επίδομα γέννησης παιδιού 300 ευρώ.
Επίδομα ημερήσιας διατροφής 2 ευρώ (σε είδος). Το επίδομα αυτό ειδικά για τους μήνες Απρίλιο και Δεκέμβριο προσαυξάνεται κατά 170 μηνιαίως.
Επίδομα 100 ευρώ εάν η κερδοφορία ξεπεράσει κατά 2% τον συμφωνημένο στόχο.
Έκτακτο επίδομα 50 ευρώ κάθε Σεπτέμβριο.
Επίδομα χρήσης Η/Υ 15% επί των βασικών μισθών.
Επίδομα 30 ευρώ για κάθε παιδί έως 18 ετών με δωροεπιταγή για αγορά σχολικών ειδών.

Μέλισσα Κίκιζας

Οι εργαζόμενοι της αμείβονται με ελάχιστο μισθό κατά 70% μεγαλύτερο από αυτόν που ορίζουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Η Μέλισσα Κίκιζας τα τελευταία χρόνια καταβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους τουλάχιστον 50% του μηνιαίου μισθού ως ετήσιο bonus για την επιτυχημένη πορεία της εταιρίας.
Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η εταιρία προχωρά κάθε χρόνο σε αυξήσεις μισθών. Μετά την παρέλευση του πρώτου διμήνου εργασίας, παρέχει σε κάθε εργαζόμενο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης σε μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες.
Κάθε εργαζόμενος, εάν το επιθυμεί, μπορεί να εντάξει και την οικογένειά του στον ίδιο ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα, με μικρό αντίτιμο.
Άδειες μετ’ αποδοχών σε εργαζόμενους που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους (π.χ. εξετάσεις), καθώς και χαμηλότοκα δάνεια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, εφόσον συντρέχει ανάγκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης