Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός Oleksiy Honcharuk

Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός Oleksiy Honcharuk
Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Oleksiy Honcharuk με επιστολή του στον Πρόεδρο V. Zelensky
Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Oleksiy Honcharuk με επιστολή του στον Πρόεδρο V. Zelensky, ο οποίος απάντησε ότι θα την εξετάσει, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική προεδρία.
«Ανέλαβα τη θέση αυτή για να φέρω σε πέρας το πρόγραμμα του Προέδρου.
Για εμένα είναι πρότυπο αξιοπρέπειας και ανεκτικότητας», έγραψε στο Facebook ο Oleksiy Honcharuk.
«Ωστόσο προκειμένου να άρω οποιαδήποτε αμφιβολία για τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο, του υπέβαλα την επιστολή παραίτησής μου», πρόσθεσε.
Το γραφείο Τύπου του Zelensky ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έλαβε την επιστολή και θα την εξετάσει.
«Ο Πρόεδρος της χώρας θα εξετάσει το αίτημα», πρόσθετε η ανακοίνωση, στην οποία διευκρινιζόταν ότι ο Zelensky θα ανακοινώσει αργότερα την απόφασή του.
Πάντως ο Oleksiy Honcharuk τόνισε ότι οι πολίτες «δεν θα πρέπει να σπεύσουν να βγάλουν συμπεράσματα».
Δεν είναι ξεκάθαρο αν όντως επιθυμεί να παραιτηθεί.
Όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Reuters απάντησε: «Μην σπεύδετε να βγάλετε συμπεράσματα», ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει αν με αυτό τον τρόπο ελέγχει την εμπιστοσύνη του Zelensky στο πρόσωπό του.
Ο Oleksiy Honcharuk διορίστηκε από το ουκρανικό Κοινοβούλιο στη θέση του πρωθυπουργού τον Αύγουστο, αφού το κόμμα του Zelensky κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών στις εκλογές.
Έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και έχει ήδη λάβει την προκαταρκτική έγκριση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο για ένα δάνειο το οποίο θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS