Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Χάρηκα για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

tags :
Βενιζέλος: Χάρηκα για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου
Ο γνωστός Συνταγματολόγος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πετύχει απολύτως
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την χαρά του για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κατά την έναρξη της εκδήλωσης του Κύκλου ιδεών «Η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως θεμελιώδης προϋπόθεση σεβασμού της ΕΣΔΑ».
Χαιρέτισε μάλιστα το γεγονός ότι η κα. Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της Βουλής, λέγοντας ότι το γεγονός αυτό φωτίζει τη συνταγματική περιγραφή της θεσμικής αποστολής του Αρχηγού του Κράτους.
«Τα προφανή και αυτονόητα έχουν λεχθεί.
Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανυψώνεται σε πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Οι συμβολισμοί είναι εξαιρετικά ευανάγνωστοι», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και διακεκριμένος Συνταγματολόγος επισήμανε ότι είναι επί πολλές δεκαετίες φίλος της κας Σακελλαροπούλου και εκφράζει την βεβαιότητα ότι θα πετύχει απολύτως.
Της ευχήθηκε να είναι «η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας του μέλλοντος, που πατάει γερά στην συνείδηση της Ιστορίας».
«Ως φίλος της επί πολλές δεκαετίες θεωρώ ότι το κρίσιμο στοιχείο είναι το γεγονός ότι η αντίληψή της για τα πράγματα υπερβαίνει με ταχύτητα την δικανική προσέγγιση και στοχεύει στην ουσία.
Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται τους καταναγκασμούς της πολιτικής και τα παίγνια της Ιστορίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης