Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βόρεια Κορέα: Αποπέμφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ri Yong Ho

Βόρεια Κορέα: Αποπέμφθηκε  ο υπουργός Εξωτερικών,  Ri Yong Ho
Η αντικατάσταση του Ri δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά η Πιονγκιάνγκ πρόκειται να αποκαλύψει τον διάδοχό του την επόμενη Πέμπτη
Αντικαταστάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ri Yong Ho, όπως αναφέρουν νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
Η αντικατάσταση του Ri δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά η Πιονγκιάνγκ πρόκειται να αποκαλύψει τον διάδοχό του την επόμενη Πέμπτη (23/1), αναφέρουν τα δημοσιεύματα.
Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις υποθέσεις της Βόρειας Κορέας, έχει αναφέρει ότι οποιαδήποτε μεταβολή του καθεστώτος του Ri πρέπει να αξιολογείται προσεκτικά.
Γεννημένος το 1956, ο Ri είναι ο γιος του Ri Myong Je, πρώην αναπληρωτή διευθυντή του Τμήματος Οργάνωσης και Προσανατολισμού (OGD), ένα σκιώδες σώμα στο κυβερνόν Κόμμα Εργατικών που επιβλέπει τον διορισμό στις διευθυντικές θέσεις στο εσωτερικό του κράτους σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης της Κορέας, το οποίο επικαλείται το Reuters.
Ο πατέρας του ήταν επίσης συντάκτης στο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA), το κρατικό όργανο των μέσων ενημέρωσης που διαχέουν την προπαγάνδα της Πιονγκγιάνγκ.
Ο Ri μιλά άπταιστα αγγλικά και έχει μακρά πορεία σε θέσεις ευθύνης στη Δύση.
Από το 2003 έως το 2007 ήταν πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο και υπηρέτησε ως υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα σε εξαμερείς συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης