Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kilicdaroglu: Την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας την καθορίζει ο Putin - Ο Erdogan κάνει ότι του λέει

Kilicdaroglu: Την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας την καθορίζει ο Putin - Ο Erdogan κάνει ότι του λέει
Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Erdogan οτι βασικός καθοδηγητής των αποφάσεων του στην εξωτερική πολιτική είναι ο Ρώσος πρόεδρος
Στο στόχαστρο του Τούρκου ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Kemal Kilicdaroglu βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος Erdogan αλλά κυρίως η εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει.
Όπως τονίζει ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος Erdogan δεν ασκεί μόνος του την εξωτερική πολιτική της χώρας καθώς βασικός καθοδηγητής των αποφάσεων είναι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, ο Kilicdaroglu τόνισε: "Είπαμε στην κυβέρνηση να έρθει σε επαφή με τη Συρία, αλλά δεν μας άκουσαν. Είπαν ότι ο Assad της Συρίας είναι τρομοκράτης.
Εντούτοις η Ρωσία έχει πάρει τον έλεγχο και η Τουρκία με τη Συρία βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι. Ποιος καθοδηγεί την εξωτερική πολιτική; Ο ίδιος ο Putin".
Εξέφρασε ακόμη τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο Erdogan έχει αποκλείσει την αντιπολίτευση από οποιαδήποτε συζήτηση στα σοβαρά εξωτερικά ζητήματα της χώρας λέγοντας ότι "φέραμε προτάσεις για την εξωτερική πολιτική, αλλά η κυβέρνηση τις απέρριψε".
Ο Kilicdaroglu  υποστηρίζει ότι ο Erdogan τον αγνόησε, "αλλά μετά την πρόσκληση που έλαβε από τον Putin για συνάντηση τους στην Αστάνα του Αζερμπαϊτζάν για το Συριακό ζήτημα, η κυβέρνηση πήγε".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης