Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί ο Erdogan: Δεν φεύγουμε από τη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας

Προκαλεί ο Erdogan: Δεν φεύγουμε από τη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας
Υπογράμμισε ακόμη οτι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη
Λίγες ώρες πριν μεταβεί στο Βερολίνο για να παραστεί στη Διάσκεψη για τη Λιβύη ο Tayyip Erdogan κλιμακώνει τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα σε κάθε δυνατή αναφορά του.
Σε σημερινή (18/1) εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη και μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο του στο Politico, ο τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει πως η Τουρκία "δεν σκοπεύει να φύγει από τη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματα της στη Μεσόγειο , όπως και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Sarraj".
Ο Τούρκος πρόεδρος που δείχνει να αψηφά το προσχέδιο του ΟΗΕ για εκεχειρία στη Λιβύη και αποφυγή στρατιωτικής παρέμβασης κατηγόρησε την Ευρώπη για έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα της Λιβύης.
Το άλλο γεγονός που εγείρει προβληματισμό είναι ότι παρόλο που ο ΟΗΕ στο κείμενο για τη Λιβύη εστιάζει στο ζήτημα της εκεχειρίας, στη χώρα που πλήττεται από δεκαετή εμφύλιο, και του τερματισμού ξένης στρατιωτικής παρέμβασης, η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να μετακινείται από τη θέση της.
Υπογράμμισε αντίθετα, ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας σε θέματα που αφορούν σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης