Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Στους 400 οι τραυματίες από τα επεισόδια στις διαδηλώσεις

Λίβανος: Στους 400 οι τραυματίες από τα επεισόδια στις διαδηλώσεις
Έγιναν περίπου 30 συλλήψεις, όμως στη συνέχεια η εισαγγελία έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι
Περίπου 400 είναι οι τραυματίες στον Λίβανο από τα επεισόδια στις διαδηλώσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τον Οκτώβριο του 2019.
Το βράδυ του Σαββάτου 18/1 και μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής 19/1 η Βηρυτός έγινε και πάλι το επίκεντρο των συγκρούσεων ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία.
Μάλιστα, και η νύχτα έγινε μέρα από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τα δακρυγόνα των αστυνομικών.
Άγνωστο είναι αν κάπως έτσι προκλήθηκε και η πυρκαγιά στις σκηνές που έχουν στήσει οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.
Μάλιστα, 377 άτομα δέχθηκαν ιατρική φροντίδα επιτόπου ή διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία μετά τα επεισόδια αυτά που σημειώθηκαν στην περιοχή του κοινοβουλίου και στην πλατεία των Μαρτύρων, επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης στην Βηρυτό, σύμφωνα με απολογισμούς του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού και της πολιτικής προστασίας που συνέθεσε το AFP.
Επιπλέον, έγιναν περίπου 30 συλλήψεις, όμως στη συνέχεια η εισαγγελία έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI.
Πάντως, οι διαδηλωτές σε μηνύματά τους που αναρτήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 18/1 σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούν σε νέες κινητοποιήσεις σήμερα, Κυριακή 19/1  κοντά στο κοινοβούλιο, την περιοχή από την οποία ξεκίνησαν τα χθεσινά επεισόδια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης