Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής καταδιώκει και εμβολίζει βάρκα με Σύρους μετανάστες (βίντεο)

Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής καταδιώκει και εμβολίζει βάρκα με Σύρους μετανάστες (βίντεο)
Eνα μικρό σκάφος γεμάτο από Σύρους πρόσφυγες καταδιώκεται και στο τέλος εμβολίζεται από ένα πολύ μεγαλύτερο σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής
Εν μέσω μιας συνεχούς αυξανόμενης προσφυγικής κρίσης, με τις εικόνες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών να προσπαθούν καθημερινά να διασχίσουν το Αιγαίο, όχι πάντα με θετικά αποτελέσματα, ένα βίντεο προκαλεί σοκ στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για ένα βίντεο, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά μέσω Telegram στη Μέση Ανατολή και σε κοινωνικά δίκτυα και μέσα σε λίγες ώρες το είχαν παρακολουθήσει πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι.
Σε αυτό, ένα μικρό μηχανοκίνητο σκάφος γεμάτο από Σύρους πρόσφυγες καταδιώκεται από ένα πολύ μεγαλύτερο τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής το οποίο στο τέλος το εμβολίζει με τους πρόσφυγες να ουρλιάζουν από φόβο.
Γυναίκες και παιδιά ακούγονται να ουρλιάζουν ενώ προσπαθούν να ξεφύγουν από το Τουρκικό ταχύπλοο, το οποίο πέφτει πάνω στο μικρό σκάφος με μεγάλη ταχύτητα
Αν και δεν φαίνεται πόσοι από τους μετανάστες και πρόσφυγες που επιβαίνουν στη βάρκα  τραυματίζονται και πόσο σοβαρά  αυτό που φαίνεται καθαρά είναι ότι κανείς από τους  μετανάστες δεν οπλοφορεί ή ενεργά επιθετικά απέναντι στους Τούρκους.
Η ακτοφυλακή της Τουρκίας  που έχει κατηγορηθεί ότι αντιδρά  με σκληρότητα προκειμένου  να αποτρέψει σε 60.000 νέους πρόσφυγες  να διασχίσουν τη Μεσόγειο με προορισμό τα ελληνικά νησιά δεν έχει δείξει τόλμη και αποφασιστικότητα απέναντι στα δουλεμπορικά που διασχίζουν τη θάλασσα.
Ενώ και τα στατιστικά στοιχεία δεν αποδεικνύουν την ουσιαστική αποτελεσματικότητα της Τουρκικής Ακτοφυλακής καθώς  η Ευρώπη επιβεβαιώνει την σημαντική αύξηση των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στην ΕΕ μέσω της ανατολικής Μεσογείου μέχρι το 2019.
Περισσότεροι από 82.000 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στην ΕΕ από την ανατολική Μεσόγειο το 2019, οι περισσότεροι από τη Συρία και το Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex Fabrice Leggeri στις Βρυξέλλες.
 
Το 2018 εντοπίστηκαν 55.900 πρόσφυγες και μετανάστες στην ίδια διαδρομή, ενώ πριν από τρία χρόνια, στο ζενίθ της μεταναστευτικής κρίσης, πέρασαν 885.386 άνθρωποι.
Κι όλα αυτά όταν πριν από λίγες ημέρες ο τούρκος πρόεδρος Erdogan επανέλαβε τις απειλές του για το μεταναστευτικό λέγοντας ότι εάν η ΕΕ δεσμεύσει τα χρήματα που έχει υποσχεθεί προς την Τουρκία ένα ποτάμι  4 εκατ. μεταναστών θα πλημμυρίσει την Ελλάδα και κατ επέκταση ολόκληρη της Ευρώπη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης