Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έκδοση Tier ΙΙ ύψους 500 εκατ. προετοιμάζει περί τις 27 Ιανουαρίου η Alpha Bank - Ξεκινάει road show σε διεθνείς επενδυτές

tags :
Έκδοση Tier ΙΙ ύψους 500 εκατ. προετοιμάζει περί τις 27 Ιανουαρίου η Alpha Bank - Ξεκινάει road show σε διεθνείς επενδυτές
Διεθνείς πηγές προσδιορίζουν την ανακοίνωση της τράπεζας  περί τις 27 Ιανουαρίου για άνοιγμα βιβλίου προσφορών της συγκεκριμένης έκδοσης
Για book building με έκδοση κεφαλαίου Tier II ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται όπως λένε οι πληροφορίες να βγει η Alpha Bank πριν το τέλος του μήνα ή το πολύ στις αρχές Φεβρουαρίου 2020. 
Διεθνείς πηγές προσδιορίζουν την ανακοίνωση της τράπεζας περί τις 27 Ιανουαρίου για άνοιγμα βιβλίου προσφορών της συγκεκριμένης έκδοσης ενώ σημειώνουν πως το βιβλίο θα έχει κλείσει στο τέλος του μήνα.
Αν όχι λένε το πολύ να πάρει μια δυό μέρες από τον επόμενο σε επίπεδο πάντα σχεδιασμού.
Μάλιστα οι ίδιες πηγές προσδιόριζαν το επιτόκιο της έκδοσης πέριξ του 5%  με δεδομένο πως  στην παρούσα φάση η έκδοση της Εθνικής κινείται κάτω από 5% στο 4,75% και της Πειραιώς περί το 7%.
Μια νέα έκδοση όπως εξηγούσαν έχει πάντα premium και επομένως η λογική αυτή οδηγεί στο προαναφερόμενο συμπέρασμα.

Εν τω μεταξύ η τράπεζα έχει κανονίσει ξεκινώντας από 21 Ιανουαρίου 2020 ιδιωτικές παρουσιάσεις σε επενδυτικές τράπεζες και ξένους επενδυτές κατ΄ αρχήν στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο Μιλάνο.
Πρόκειται για update meetings που πραγματοποιούν σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες αυτήν την περίοδο αφού άλλωστε τούτο το χρονικό διάστημα τοποθετούνται οι ξένοι επενδυτές στα διάφορα χαρτοφυλάκια.
As σημειωθεί πως στο τελευταίο road show της JP Morgan που έληξε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, οι ελληνικές τράπεζες σημείωναν πως το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό και οι ξένοι δεν επιμένουν τρομερά που κατά το πρόσφατο παρελθόν αποτελούσαν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στα ερωτηματολόγιά τους.
Υπενθυμίζεται πως το μεγαλύτερο κομμάτι των συζητήσεων αφιερώθηκε στη μείωση των κόκκινων δανείων και στο σχήμα του Ηρακλή.
Ο μηδενικός κίνδυνος του ενεργητικού αποτελούσε μία κοινή ερώτηση των επενδυτών προς όλες τις τράπεζες.
Η απάντηση που έλαβαν οι ξένοι είναι πως η κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους για το μηδενικό Risk Weighted Assets.

Eιρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης