Διεθνή

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Μέσης Ανατολής - Στο +0,54% και τα 65,20 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Μέσης Ανατολής - Στο +0,54% και τα 65,20 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξεως του +0,22%
Κέρδη σημείωσε σήμερα Δευτέρα (20/1) το πετρέλαιο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημερών, εν μέσω μείωσης των εξαγωγών σε ορισμένες από τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε 0,54% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,20 δολ. ανά βαρέλι, αγγίζοντας ενδοσυνεδριακά τα 66 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Ιανουαρίου 2020.
Image
Παράλληλα, το προθεσμαικό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,22% στα 58,71 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιανουαρίου 2020, και συγκεκριμένα στα 59,73 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Η μερική διακοπή λειτουργίας σε δύο πετρελαϊκά πεδία στη νοτιοδυτική Λιβύη θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εξαγωγών της χώρας μακροπρόθεσμα, προκαλώντας παράλληλα σημαντική επιβράδυνση στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου.
Στο Ιράκ, η λειτουργία του πετρελαϊκού πεδίου Al Ahdab, το οποίο βρίσκεται νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, ανεστάλη προσωρινά λόγω των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα χθες (19/1) στην πρωτεύουσα της χώρας, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή της χώρας κατά περίπου 70 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, δήλωσε σε συνέντυξή του στο CNBC ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου έχει «ανοδική δυναμική», γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο «θα επηρεάσει τη συνολική ισορροπία για το υπόλοιπο έτος».
Στις ΗΠΑ, η Baker Hughes δήλωσε ότι οι εξέδρες γεωτρήσεων αυξήθηκαν κατά 14 την περασμένη εβδομάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχονται πλέον σε 673 εξέδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης