Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος - Τι αντάλλαγμα ζητά

tags :
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος - Τι αντάλλαγμα ζητά
Η τουρκική εφημερίδα Sozcu δημοσιεύει δηλώσεις του πρώην αξιωματούχου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ
Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sozcu σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίζει το ψευδογράτος με αντάλλαγμα τη συνεργασία με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η τουρκική εφημερίδα Sozcu δημοσιεύει δηλώσεις του πρώην αξιωματούχου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ.
Ειδικότερα, ο πρώην διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Unal Atabay, υποστηρίζει ότι «για αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ.
Αντίστοιχα ενδέχεται αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία».
Επίσης, ο Atabay υποστηρίζει ότι η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.
Στο ίδιο δημοσίευμα περιλαμβάνονται δηλώσεις και του Erdogan Toprak, ο οποίος είναι σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση).
Ειδικότερα, ο Toprak ισχυρίζεται ότι η Ρωσία ενδεχομένως να ζητήσει και βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης