Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,2% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,2% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Με βραδύτερους ρυθμούς υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/1) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,2% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -0,7% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1% ενώ τον Νοέμβριο του 2019 δεν είχαν σημειώσει κάποια μεταβολή.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά +0,2% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +0,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -1,8% σε ετήσια βάση, ενώ αντίθετα ενισχύθηκαν κατά +0,1% σε μηνιαία βάση.
Οι τιμές διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά +1,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές κεφαλαιουχικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +1,4%.
Για το σύνολο του 2019, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης