Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν έχουμε κλείσει την πόρτα των διαπραγματεύσεων για την πυρηνική συμφωνία - Αβάσιμες οι κατηγορίες της Ευρώπης

tags :
ΥΠΕΞ Ιράν: Δεν έχουμε κλείσει την πόρτα των διαπραγματεύσεων για την πυρηνική συμφωνία - Αβάσιμες οι κατηγορίες της Ευρώπης
Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες της Ευρώπης για παραβίαση της συμφωνίας
Τη θέση ότι το Ιράν δεν έχει κλεισει την πόρτα των διαπραγματεύσεων με τη Δύση για την πυρηνική συμφωνία του 2015, διατύπωσε σήμερα (20/1) το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, διευκρινίζοντας ότι οι επόμενες κινήσεις της Τεχεράνης θα εξαρτηθούν από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ιρανικούς ΥΠΕΞ, Abbas Mousavi, δήλωσε ότι «η Τεχεράνη παραμένει στη συμφωνία», προσθέτοντας ότι «οι ισχυρισμοί των ευρωπαϊκών δυνάμεων περί παραβίασης της συμφωνίας από το Ιράν είναι αβάσιμοι».
«Η πόρτα των διαπραγματεύσεων δεν έχει κλείσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Mousavi, για να διευκρινίσει εν συνεχεία ότι «το εάν το Ιράν θα μειώσει περαιτέρω τις δεσμεύσεις του απέναντι στην πυρηνική συμφωνία θα εξαρτηθεί από τις υπόλοιπες πλευρές και το εάν η συμφωνία διασφαλίζει τα συμφέροντα του Ιράν».
«Έχουμε ισορροπήσει δικαιολογημένα τις δεσμεύσεις μας απέναντι στη συμφωνία με βάση τα μέτρα των άλλων πλευρών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη θα εξετάσει τη λήψη ενός ακόμα «αποτελεσματικού βήματος» εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.
«Το Ιράν σχεδιάζει τη λήψη ενός πιο αποτελεσματικού βήματος στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και συνεχίσουν τους ισχυρισμούς τους», τόνισε ο κ. Mousavi.
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία ενεργοποίησαν έναν μηχανισμό διαμάχης για την πυρηνική συμφωνία, επικαλούμενες παραβιάσεις της συμφωνίας από την πλευρά της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης