Κακλαμάνης: Θα προτιμούσα πολιτικό πρόσωπο για ΠτΔ – Εξαιρετικά επιτυχημένη η θητεία Παυλόπουλου

Κακλαμάνης: Θα προτιμούσα πολιτικό πρόσωπο για ΠτΔ – Εξαιρετικά επιτυχημένη η θητεία Παυλόπουλου
Θα δώσω θετική ψήφο στην υποψηφιότητα της Σακελλαροπούλου είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Τη θέση ότι θα προτιμούσε πολιτικό πρόσωπο για το προεδρικό αξίωμα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου.
«Εγώ πάντοτε πίστευα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο.
Ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές που ζούμε.
Πολιτικό πρόσωπο με πολιτική εμπειρία, με γνώση των διεθνών θεμάτων και του διεθνούς δικαίου και με αναγνώριση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Το δεύτερο να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής από όποια κυβέρνηση, και το τρίτον αν ήταν εν ενεργεία πρόεδρος να κριθεί η θητεία του.
Εγώ εκτιμώ ότι η θητεία του κ. Παυλόπουλου ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, άρα είχε και τις τρεις παραμέτρους και για αυτό στήριζα την επανεκλογή του» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κακλαμάνης.
«Δεν ήταν συναισθηματική η στήριξή μου, επειδή ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου, ήταν καθαρά πολιτική.
Ο Πρωθυπουργός επέλεξε μιαν άλλη λύση με το σκεπτικό που ακούσαμε.
Όσον αφορά αυτό που είπατε, ναι εκτιμώ ότι θα μπορούσε να είχε γίνει πιο κομψά.
Διότι το ίδιο βράδυ ο κ. Παυλόπουλος έφευγε σε επίσημο ταξίδι στην Ιρλανδία.
Το να γινόταν την Παρασκευή που γύριζε δεν νομίζω να ήταν κακό γιατί πήγε ένας Πρόεδρος στην Ιρλανδία και μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο ο ομόλογός του ήξερε ότι μετά από 10 ημέρες δεν θα ήταν πρόεδρος.
Η κυβέρνηση πρέπει να νιώθει και να είναι ισχυρή και μια βασική παράμετρος για αυτό το πράγμα είναι το κόμμα που τη στηρίζει να είναι ένα κόμμα ενωμένο και ισχυρό.
Με αυτό το σκεπτικό και επειδή εγώ μαθητής γυμνασίου οργανώθηκα στη νεολαία της ΕΡΕ, άρα είμαι παραταξιακός, με αυτό και μόνο το σκεπτικό και με το σκεπτικό του σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα δώσω θετική ψήφο.
Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, και όχι γιατί έχω πειστεί ότι η υποψήφια πρόεδρος ήταν το ό,τι καλύτερο. Βεβαίως της εύχομαι μια ειρηνική και πετυχημένη θητεία, όλοι οι Έλληνες το θέλουμε αυτό και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω» είπε ο κ.Κακλαμάνης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS