Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δομημένα ομόλογα για τις αμερικανικές εκλογές δημιούργησε η Julius Baer

tags :
Δομημένα ομόλογα για τις αμερικανικές εκλογές δημιούργησε η Julius Baer
Οι πλούσιοι πελάτες της Julius Baer θα επωφεληθούν από το ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου
Μπορεί οι αμερικανικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου να απορροφήσουν μεγάλο μέρος της προσοχής των επενδυτών, εντούτοις η επενδυτική τράπεζα Julius Baer αποφάσισε να τις κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες.
Η ελβετική τράπεζα έχει προσεγγίσει τους πλούσιους πελάτες της και τους προτρέπει να στοιχηματίσουν στις εκλογές των ΗΠΑ.
Μάλιστα, προωθεί την πώληση μέχρι και 40 εκατομμύρια δολάρια δομημένων τίτλων που συνδέονται με μεγάλες αμερικανικές εταιρείες που εξαρτώνται από ποιο κόμμα θα κρατήσει τον Λευκό Οίκο τον επόμενο χρόνο.
Θεωρητικά, επιλέγοντας έναν τίτλο που αντιστοιχεί σε κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα, οι πλούσιοι πελάτες της Julius Baer θα επωφεληθούν από το ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι με μια νίκη των Δημοκρατικών  θα επωφεληθούν τίτλοι όπως η Ford και η Walmart, ενώ οι τίτλοι της "Republican Victory" περιλαμβάνουν ονόματα όπως η Google, η Amazon και η Citigroup.
Η τράπεζα εποπτεύει κεφάλαια ύψους 422 δισ. ελβετικών φράγκων και σκοπεύει να διαθέσει αρκετά εκ αυτών στο πολιτικό πεδίο.
Και ενώ τα δομημένα προϊόντα που σχετίζονται με τις εκλογές μπορεί να φαίνονται σαν μια περίεργη ιδέα στις ΗΠΑ, στην Ελβετία είναι σύνηθες.
Ο Martin Raab, διευθυντής χαρτοφυλακίου της Asset Security Trust, δήλωσε βέβαιος ότι και άλλοι εκδότες σύντομα θα παρουσιάσουν μερικά παρόμοια θεματικά καλάθια για τους ιδιώτες πελάτες τους.
Οι τίτλοι έχουν διάρκεια ενός έτους και πληρώνουν την απόδοση στη λήξη τους.
Έχουν κόστος εισόδου μεταξύ 1,28% και 1,4% και είναι ακριβότερα από ένα τυπικό ETF.
Τα δομημένα προϊόντα χρησιμοποιούν παράγωγα για την παρακολούθηση της απόδοσης ενός υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης