Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire: Η Γαλλία θα επιλύσει την διαφορά με τις ΗΠΑ για τον ψηφιακό φόρο μέσα στην εβδομάδα

tags :
Le Maire: Η Γαλλία θα επιλύσει την διαφορά με τις ΗΠΑ για τον ψηφιακό φόρο μέσα στην εβδομάδα
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών πιέζει την Ουάσινγκτον να άρει την απειλή δασμών για τη γαλλική σαμπάνια, τα τυριά και τις τσάντες πολυτελείας που έγιναν ως αντίποινα για τον ψηφιακό φόρο
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire δήλωσε ότι ελπίζει να επιλύσει την σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον σχεδιαζόμενο γαλλικό φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες μέχρι την Τετάρτη.
"Είμαστε έτοιμοι να προσεγγίσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουμε ήδη προτείνει ένα ορισμένο αριθμό μέτρων. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μέχρι την Τετάρτη", δήλωσε ο Le Maire σήμερα (20/1), προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί με ομολόγους των ΗΠΑ στο World Economic Forum του Davos αυτή την εβδομάδα.
Η Γαλλία αποφάσισε τον Ιούλιο να εφαρμόσει μια εισφορά ύψους 3% στα έσοδα από ψηφιακές υπηρεσίες που αποκτήθηκαν στην Γαλλία στις επιχειρήσεις με έσοδα άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ στη Γαλλία και 750 εκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως.
Η Ουάσιγκτον από την άλλη απειλεί ως απάντηση να επιβάλει φόρους στα βασικά γαλλικά προϊόντα.
Την περασμένη εβδομάδα η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διακινδυνεύουν την αύξηση των εθνικών φόρων στους τεχνολογικούς γίγαντες, αν ο πρόεδρος Donald Trump απορρίψει τους νέους διεθνείς κανονισμούς για τη φορολόγηση των ψηφιακών εταιρειών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Ο Le Maire επιθυμεί μια αμερικανική δέσμευση στο Νταβός για τη διεθνή φορολογική μεταρρύθμιση και πιέζει την Ουάσινγκτον να άρει την απειλή δασμών για τη γαλλική σαμπάνια, τα τυριά και τις τσάντες πολυτελείας που έγιναν ως αντίποινα για τον ψηφιακό φόρο της Γαλλίας.
Η συμφωνία προσέγγιζε την παγκόσμια φορολογική πρόταση που καταρτίστηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, δήλωσε ο Le Maire, αλλά η Ουάσιγκτον έπρεπε να κάνει αυτό το "τελευταίο βήμα" για να καταλήξει σε συμβιβασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης