Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boris Johnson: Οι εμπορικές σχέσεις Μ. Βρετανίας - Αφρικής είναι το μέλλον!

tags :
Boris Johnson: Οι εμπορικές σχέσεις Μ. Βρετανίας - Αφρικής είναι το μέλλον!
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στην Ε.Ε. ενόψει Brexit
Ο Πρωθυπουργός Boris Johnson εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αυξανόμενες εμπορικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Αφρική, χαρακτηρίζοντάς τις ως "το μέλλον" σε μια συγκεκαλυμμένη προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν την έναρξη των νέων διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. ενημέρωσαν τον Βρετανό Πρωθυπουργό ότι δεν θα του δώσουν τη σαρωτική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που επιθυμεί, εκτός αν υπερβεί την προθεσμία για το Brexit πέραν το τέλος του τρέχοντος έτους και συμφωνήσει με αυστηρές προϋποθέσεις για να διατηρηθούν οι βασικοί κανόνες της ενιαίας αγοράς.
Η απάντηση του Johnson ήταν κυνική: το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ενδιαφέρεται να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς αγοράς της ΕΕ, δεν θα επεκτείνει τις διαπραγματεύσεις πέρα ​​από τις 31 Δεκεμβρίου και έχει ήδη κάνει "εκτεταμένες προετοιμασίες" για μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μετά το Brexit.

Η εμπορική συμφωνία με την Αφρική

Την Δευτέρα (20/1) ο Βρετανός πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η Αφρική βρίσκεται ψηλά στον κατάλογο προτεραιοτήτων του.
«Η Αφρική είναι το μέλλον και το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαδραματίσει έναν τεράστιο και ενεργό ρόλο σε αυτό το μέλλον», δήλωσε ο Johnson καθώς απευθύνθηκε στην Διάσκεψη Επενδυτικών Σχέσεων Βρετανίας-Αφρικής στο Λονδίνο.
«Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο μέλλον ως παγκόσμιο έθνος ελεύθερων συναλλαγών» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ε.Ε. έχουν θέσει κόκκινες γραμμές πριν από την έναρξη των συνομιλιών, αλλά τα πραγματικά προβλήματα θα αρχίσουν να εγείρονται όταν οι δύο πλευρές θα διαπραγματεύονται υπό την πίεση του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης