Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Galhau (Γαλλία): Η ΕΚΤ πρέπει να εντάξει το κλιματικό ρίσκο στους κανόνες δανειοδότησης

De Galhau (Γαλλία): Η ΕΚΤ πρέπει να εντάξει το κλιματικό ρίσκο στους κανόνες δανειοδότησης
Όλοι χάνουμε στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, γι'αυτό και η ΕΚΤ πρέπει να αναθεωρήσει τα μοντέλα και τους κανόνες δανεισμού, τόνισε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να συμπεριλάβει το κλιματικό ρίσκο στους κανόνες δανεισμού και τα οικονομικά μοντέλα της, παρά να συμπεριλάβει πράσινα ομόλογα στο σύστημα αγοράς της, αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνήτης της Γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας Francois Villeroy de Galhau.
Η Πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde θα ξεκινήσει μια ετήσια αναθεώρηση του πλαισίου πολιτικής της ΕΚΤ αυτήν την εβδομάδα.
Η εύρεση ενός τρόπου για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος υπήρξε μία από τις προτεραιότητές της από τότε που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.
«Όλοι χάνουμε στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο De Galhau στον πρόλογο έκθεσης της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.
«Η αύξηση της συχνότητας και της έντασης ακραίων καιρικών φαινομένων θα μπορούσε να προκαλέσει ασύμμετρες και μη αναστρέψιμες οικονομικές απώλειες».
Όπως μεταδίδει το Reuters, Ο De Galhau δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να ενσωματώσει την κλιματική αλλαγή στα οικονομικά και προγνωστικά της μοντέλα και να αναθεωρήσει τους κανόνες της για την αποδοχή ασφαλειών ώστε να αντικατοπτρίζουν τους κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης