Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν περισσότερες δράσεις στήριξης του J.Guaido

Pompeo: Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν περισσότερες δράσεις στήριξης του J.Guaido
Αναμένω οι ΗΠΑ να αναλάβουν μόνιμες δράσεις να συνεχίσουν να στηρίζουν τον πρόεδρο Guaido και τον βενεζουελάνικο λαό, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Mike Pompeo ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα αναλάβει περισσότερες «δράσεις» για τη στήριξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido ενάντια στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro τον οποίο κατηγορούν για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2018.
«Αναμένω οι ΗΠΑ να αναλάβουν μόνιμες δράσεις να συνεχίσουν να στηρίζουν τον πρόεδρο Guaido και τον βενεζουελάνικο λαό», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους, έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Guaido στην Μπογκοτά, στο περιθώριο μιας περιφερειακής συνόδου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
«Δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες κυρώσεις, αλλά όλοι μπορούν να αναμένουν πως οι ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει», πρόσθεσε ο Pompeo.
«(Ο Maduro) διενεργεί τώρα μια επιχείρηση που μοιάζει περισσότερο με ένα καρτέλ παρά οτιδήποτε άλλο που μπορεί κάποιος να περιγράψει.
Αυτό δεν είναι καλό για τη Βενεζουέλα, δεν είναι καλό για τις χώρες που συνορεύουν με την Βενεζουέλα», συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.
Ο Guaido, αναγνωρισμένος ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ και περίπου 50 άλλες χώρες, θα μεταβεί στο Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο Τρίτη.
«Θα έχουμε σημαντικές συναντήσεις στην Ευρώπη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στο Νταβός», είπε ο Guaido.
«Υπάρχουν δυνάμεις που είναι ασυγκράτητες, όπως αυτές που διεκδικούν τη δημοκρατία», πρόσθεσε.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δεν επιβεβαίωσε αν θα συναντηθεί στο Νταβός με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης