Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Χαράσσει την αντιπολιτευτική γραμμή

Ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Χαράσσει την αντιπολιτευτική γραμμή
Στις 13:30 η συνεδρίαση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τις εργασίες της οποίας αναμένεται να ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 13:30 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν τόσο οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά με αφορμή τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan όσο και η ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο προεδρικό αξίωμα.
Με αφορμή τα δύο αυτά κορυφαία ζητήματα ο κ.Τσίπρας αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα του ως προς τη διαμόρφωση της αντιπολιτευτικής του γραμμής, αν και στα δύο αυτά κορυφαία πολιτικά θέματα έχει επιλέξει να τηρεί συναινετική στάση.
Άλλωστε και ο ίδιος ο κ.Τσίπρας έχει τονίσει πως στα κρίσιμα εθνικά θέματα «δεν θα γίνω Μητσοτάκης», αν και βέβαια δεν λείπει η κριτική του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης κυρίως ως προς την χάραξη της εξωτερικής πολιτικής.
Πιο σφοδρή πάντως είναι η κριτική του για τη διαχείριση του προσφυγικού, όπως άλλωστε φάνηκε και από την πρόσφατη τοποθέτηση του – με γερή δόση ειρωνείας – για την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης, όπως και για τα εργασιακά, για τα οποία κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως ξηλώνει ένα ένα όσα κατάφερε να επιτύχει για τα δικαιώματα των εργαζομένων κατά τη διάρκεια των μνημονίων.
Σημειώνεται πως ο κ.Τσίπρας είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον κ.Μητσοτάκη για τα εργασιακά, η οποία όμως δεν συζητήθηκε στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης