Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Αισιόδοξη η BoJ για την πορεία της οικονομίας

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Αισιόδοξη η BoJ για την πορεία της οικονομίας
Η Bank of Japan εκτιμά ότι ο αντίκτυπος από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας στην εγχώρια ζήτηση θα είναι περιορισμένος
Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (21/1) συνεδρίασης, τονίζοντας ότι οι εξωτερικοί κίνδυνοι για την εγχώρια οικονομία έχουν υποχωρήσει.
Ειδικότερα, όπως προέβλεπαν οι αναλυτές, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1%, ενώ παράλληλα διατήρησε τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
«Η οικονομία της Ιαπωνίας πιθανώς να διατηρήσει την τάση επέκτασης καθ' όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2020-2021, καθώς ο αντίκτυπος από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας στην εγχώρια ζήτηση θα είναι περιορισμένος», δήλωσε η Bank of Japan, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «προς το παρόν οι επιπτώσεις της επιβράδυνσης είναι πιθανό να παραμείνουν».
Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας πρόσθεσε ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία της χώρας και τις τιμές καταναλωτή έχουν υποχωρήσει λόγω της βελτίωσης που σημειώθηκε στις υπερπόντιες οικονομίες, εκτιμώντας παράλληλα ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί προς τον στόχο του 2% το 2020.
«Οι κίνδυνοι για την οικονομική δραστηριότητα έχουν υποχωρήσει, κυρίως όσον αφορά την ανάπτυξη στις υπερπόντιες οικονομίες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της BoJ, προσθέτοντας ότι «η δυναμική προς την επίτευξη του στόχου 2% στις τιμές διατηρείται αλλά δεν είναι ακόμα επαρκώς σταθερή».
Επιπλέον, η Τράπεζα επεσήμανε ότι ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και οι φυσικές καταστροφές έχουν επηρεάσει τις εξαγωγές, την παραγωγή και το επιχειρηματικό κλίμα της χώρας», ενώ πρόσθεσε ότι «δε θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλάρωση ένα αυξηθούν οι κίνδυνοι».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τράπεζας, Haruhiko Kuroda, τα οφέλη από την τρέχουσα νομισματική πολιτική αντισταθμίζουν για την ώρα τους κινδύνους, τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να διατηρήσουμε την προσοχή μας στις παρενέργειες της πολιτικής».
«Θα συνεχίσουμε την ισχυρή νομισματική χαλάρωση για τον στόχο των τιμών», κατέστησε σαφές ο επικεφαλής της BoJ, τονίζοντας παράλληλα ότι «δε θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλάρωση εάν η δυναμική προς τον στόχο τιμών κινδυνεύσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης