Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Grid Telecom και Wind υπογράφουν σύμβαση μίσθωσης οπτικών ινών

tags :
Grid Telecom και Wind υπογράφουν σύμβαση μίσθωσης οπτικών ινών
Η Σύμβαση έχει διάρκεια 15 έτη και προβλέπει την εκμίσθωση πολλαπλών ζευγών Οπτικών Ινών σε τμήματα του δικτύου του ΑΔΜΗΕ στην ηπειρωτική Ελλάδα
Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει την υπογραφή μακροχρόνιας Σύμβασης Μίσθωσης Δικτύου Κορμού Οπτικών Ινών μεταξύ της θυγατρικής εταιρείας GRID TELECOM και της εταιρείας WIND.
Η Σύμβαση έχει διάρκεια 15 έτη και προβλέπει την εκμίσθωση πολλαπλών ζευγών Οπτικών Ινών σε τμήματα του δικτύου του ΑΔΜΗΕ στην ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικού μήκους 1.600 χλμ.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, αναφέρει σχετικά: «Μέσω της GRID TELECOM, ο ΑΔΜΗΕ σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί ενεργά στη χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών στα πρότυπα των μεγάλων Ευρωπαίων Διαχειριστών Μεταφοράς Ενέργειας.
Η GRID κάνει σήμερα τα πρώτα της βήματα και εκτιμούμε ότι, σύντομα, θα κάνει άλμα ανάπτυξης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά μεταφοράς δεδομένων».      

Ποια είναι η GRID TELECOM

Η GRID TELECOM συστάθηκε τον Ιανουάριο 2019. Στόχος της είναι να αξιοποιήσει το δίκτυο οπτικών ινών μήκους 2.700 χλμ. που είναι ήδη εγκατεστημένο στις Γραμμές Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης του Διαχειριστή, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής του μέσω των εναέριων και υποθαλάσσιων Γραμμών Μεταφοράς, συνολικού μήκους 12.000 χλμ., σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Εντός του 2020, η GRID αναμένεται να ξεκινήσει την εγκατάσταση «state of the art» τηλεπικοινωνιακού δικτύου τεχνολογίας DWDM προκειμένου να διαθέσει μισθωμένες γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων – «λάμδα».
Η τοπολογία του εγκατεστημένου δικτύου οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες, ενώ ο σχεδιασμός των επεκτάσεων του δικτύου υλοποιείται με γνώμονα τις εμπορικές ανάγκες.
Μέσω του δικτύου της GRID θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς κίνησης στη νησιωτική χώρα και πέραν των συνόρων της Ελλάδας.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης