Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ήπια ανοδικά μετά τη διόρθωση, το ΧΑ +0,22% στις 942 μον. με αφορμή την επιδημία - Εγκλωβισμένες στις τιμές των ΑΜΚ του 2015 οι τράπεζες

Ήπια ανοδικά μετά τη διόρθωση, το ΧΑ +0,22% στις 942 μον. με αφορμή την επιδημία - Εγκλωβισμένες στις τιμές των ΑΜΚ του 2015 οι τράπεζες
Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 940 μονάδες με έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις αλλά με μέτριες συναλλαγές
(upd16)Ήπια ανοδικά έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά μετά τις πιέσεις που σημειώθηκαν αρχικά, με αφορμή τους φόβους για επιδημία στην Κίνα.
Ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με τους αγοραστές να απορροφούν τις αρχικές πωλήσεις στα πλαίσια κατοχύρωσης κερδών ειδικότερα στις τράπεζες, με αποτέλεσμα να κλείσει πάνω από τις 940 μονάδες.
Αυτό όμως που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι οι  επενδυτές για το 2020 θα πρέπει να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, οι τράπεζες δεν θα προσφέρουν ουσιώδεις ευκαιρίες ενώ το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε μη τραπεζικές μετοχές όπου τα ανοδικά περιθώρια είναι σχετικά περιορισμένα.
Παράλληλα, και οι ευρωπαϊκές αγορές περιορίζουν τις αρχικές απώλειες, απόρροια των ισχυρών πιέσεων που δέχθηκαν οι ασιατικές αγορές, λόγω της έντονης ανησυχίας που έχει προκαλέσει η εξάπλωση ιού στην Κίνα άλλα και από την υποβάθμιση της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ από τον οίκο Moody's σε «Aa3» από «Aa2».

Επίσης το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός με θέμα την κλιματική αλλαγή, το διεθνές εμπόριο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.
Εν τω μεταξύ, η υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα που καταγράφηκε στο πρώτο μισάωρο της συνεδρίασης αποδίδεται στο πακέτο του 38,44% που κατείχε η Μ. Καράτζη στην ομώνυμη επιχείρηση, στην τιμή των 8,42 ευρώ, συνολικής αξίας 47,49 εκατ. ευρώ ενώ η ΑΝΤΚΑΡ Μονοπρόσωπη, εταιρία συμφερόντων του Αντώνη Καράτζη προχώρησε στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για το υπόλοιπο ποσοστό 15,37% με το τίμημα να ανέρχεται στα 10 ευρώ ανά μετοχή.
Στα της αγοράς, στις τράπεζες, πτωτικά έκλεισαν Eurobank -1,57% και Alpha Bank -0,80% ενώ ανοδικά έκλεισε η Περαιώς +0,67% και με οριακά κέρδη η Εθνική +0,07%.
Στα μη τραπεζικά blue chips, ξεχώρισε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ +5,7% στα υψηλα 11,5 ετών καθώς η κοινοπραξία της αμερικανικής Mohegan με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι και επισήμως ο μοναδικός υποψήφιος για την παραχώρηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό ενώ η έκδοση ομολογιακού ύψους 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,3% αποτελεί θετική εξέλιξη καθώς η εταιρεία θα αποκτήσει κεφάλαια απαραίτητα για τις επενδύσεις της με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο..
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην μετοχή της Εθνικής καθώς ενισχύονται τα κεφάλαια της με έκτακτα κέρδη 500-520 εκατ μέσω της τρίτης συναλλαγής swaps με το Titlos 3,3 δις. εξέλιξη που επιταχύνει τα σχέδια εξυγίανσης της τράπεζας με την JP Morgan Cazenove να διατηρεί σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, και την τιμή στόχο στα 3,90 ευρώ.
Η τρίτη συναλλαγή που πραγματοποιείται την τρέχουσα περίοδο δίνει την δυνατότητα στην Εθνική τράπεζα να ανταλλάξει τα 3 ομόλογα που κατέχει με νέα ομόλογα 30ετούς διάρκειας.
Μπορεί τα έσοδα από τόκους να μειώνονται από 113 σε 85 εκατ αλλά πρακτικά κερδίζει εφάπαξ ποσό 500-520 εκατ ευρώ από την ανταλλαγή καθώς τα είχε αποτιμημένα στον ισολογισμό της στην ονομαστική αξία, ήταν ειδικού τύπου ομόλογα, δεν είχε εγγράψει οποιαδήποτε υπεραξία, πέραν των τόκων …..ενώ δύναται να καλύψουν ενδεχόμενη ζημιά από την πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς και τη ζημιά από την τιτλοποίηση NPEs που σχεδιάζει η τράπεζα.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την Fitch στις 24 Ιανουαρίου 2020 και όπως έχει τονιστεί αναμένεται αναβάθμιση του outlook των προοπτικών της οικονομίας σε θετική από ουδέτερη και όχι αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας που είναι ΒΒ- και απέχει 3 βαθμίδες από επενδυτική βαθμίδα ή investment grade.
Μετά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την Fitch, το ελληνικό δημόσιο και ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην έκδοση 15ετούς ομολόγου - έναντι αρχικού σχεδίου για έκδοση 10ετούς – με  στόχο να αντλήσει 2,5 δισεκ. ευρώ με επιτόκιο 1,95%.
Με επιτόκιο 1,95% στα 15 χρόνια η Ελλάδα πρώτη φορά θα δανειστεί πέραν από το όριο προστασίας του 2032 των μέτρων για το χρέος και με τόσο χαμηλό επιτόκιο.
Σταθεροποίηση καταγράφεται στην αγορά ομολόγων με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 1,38%, ομοίως και το ιταλικό 10ετές στο 1,38% με το μεταξύ τους spread στις 0 μονάδες βάσης.  
Σταθεροποίηση καταγράφεται στο ελληνικό CDS στις 119 μονάδες βάσης ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 4159 μονάδες βάσης από 4160 μονάδες βάσης

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με πτωτικές τάσεις ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο -0,49% και τον Γενικό Δείκτη -0,23%.
Περί τις 12:30 με πιέσεις στις τράπεζες, ειδικότερα σε Πειραιώς -3,28% και Eurobank -2,98% αλλά και στο σύνολο  την μη τραπεζικών blue chips … o Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -1,97% και ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε στο -1,23%.
Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, οι τράπεζες γύρισαν σε θετικό πρόσημο πλην της Eurobank, όπως και η πλειονότητα των μη τραπεζικών blue chips και ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας +0,37%.
Ο Τραπεζικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα σε αρνητικό πρόσημο και έκλεισε στις 882,19 μονάδες με απώλειες -0,65%.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +0,22% στις 942 μονάδες έχοντας υψηλό στις 943,66 μονάδες και χαμηλό στις 928,66 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε μέτρια επίπεδα εάν εξαιρέσουμε τα πακέτα και ήταν μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 121,9 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 59 εκατ. σε πακέτα, ο όγκος 28,8 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 13,1 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 59,4 εκατ. ευρώ και όγκου 8,07 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, ο Καράτζης διακίνησε 5,64 εκατ. τεμάχια αξίας 47,50 εκατ. ευρώ.
Η Εθνική διακίνησε 2 εκατ. τεμάχια αξίας 6,06 εκατ. ευρώ, ο ΟΤΕ 324 χιλ. τεμάχια αξίας 4,47 εκατ. ευρώ, ο ΟΠΑΠ 52,1 χιλ. τεμάχια αξάις 591 χιλ. ευρώ και η Jumbo 39,8 χιλ. τεμάχια αξίας 758 χιλ. ευρώ 

Tα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 942 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 945 μονάδες και ακολουθούν οι 950 και οι 970 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 920 μονάδες και ακολουθούν οι 900 και οι 880 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 882 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 885-890 μονάδων και ακολουθούν οι 900 και οι 930 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 870 μονάδες και ακολουθούν οι 850 μονάδες και η ζώνη των 820- 830 μονάδων

Τραπεζικά νέα

Τους τέσσερις διευθύνοντες συμβούλους (CEOs) των συστημικών τραπεζών θα δουν σήμερα 21 Ιανουαρίου 2020 το απόγευμα οι θεσμοί καθώς ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των ειδικών ομάδων των πιστωτικών ιδρυμάτων με τα τεχνικά κλιμάκια μόλις χθες 20/1.
Θέματα και λεπτομέρειες σχετικά με τον Ηρακλή και την κοστολόγηση, το κατά πόσον οι τράπεζες έχουν υπολογίσει μηδενική στάθμιση κινδύνου σε ότι αφορά τις εγγυήσεις του Δημοσίου αλλά και άλλες λεπτομέρειες κρίσιμες για το εγχείρημα αναμένεται να αποτελέσουν το κυρίως θέμα των διμερών συζητήσεων μεταξύ των διευθυνόντων συμβούλων των συστημικών τραπεζών και της ομάδας των θεσμών.
Κατά τα λοιπά η ατζέντα θα περιλαμβάνει τα άλλα γνωστά θέματα των τραπεζών όπως τα κεφάλαια και η κερδοφορία.
Ασφαλώς δεν θα λείψει από το τραπέζι των συζητήσεων και το θέμα των stress tests καθώς αναμένονται οι παραδοχές των θεσμών για την ελληνική οικονομία που υπολογίζεται πως δεν θα καθυστερήσουν ενώ ακίνητα και ανάπτυξη αποτελούν τα δύο βασικότερα ζητήματα που θα επηρεάσουν την άσκηση όπως λένε οι τραπεζίτες.

Η επικαιρότητα

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, εκφράζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, την ώρα που κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα.
O Pompeo στέλνει μήνυμα στην Τουρκία να ρίξει τους τόνους, χωρίς ωστόσο να την κατανομάζει.
Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσδοκούσε μία δήλωση στήριξης από τις ΗΠΑ απέναντι στην προκλητικότητα Erdogan ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για αποστομωτική απάντηση όσων έσπευσαν να απαξιώσουν την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.
H Τουρκία θα κλιμακώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο τις προσεχείς εβδομάδες και η Ελλάδα πρέπει να είναι σε εγρήγορση καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan… έχει αναλάβει τον ρόλο της αποσταθεροποίησης… θέλοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα υποχρεώνοντας την Ελλάδνα αποδεχθεί την συνδιαχείριση στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Από την άλλη, με ψυχραιμία αντιμετωπίζει η Αθήνα τις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Erdogan, ο οποίος δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η Κρήτη δεν έχει υφαλοκρηπίδα, αλλά και τη διαρροή από διπλωματικές πηγές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην αποστολή επιτήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.
Ξεκινά σήμερα 21/1 η ιστορική δίκη για την παραπομπή του Donald Trump, με τους δικηγόρους του Αμερικανού προέδρου να ζητούν από τη Γερουσία την άμεση αθώωσή του.
Από την άλλη, ο Donald Trump βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ όπου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανάφερε ότι ΗΠΑ βιώνουν μια άνευ προηγουμένου οικονομική έκρηξη ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα ο Trump υπογράμμισε ότι αυτές είναι καλύτερες από ποτέ, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική τη σχέση που έχει αναπτύξει με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping.
Στο περιθώριο του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις χθες 20/1, με τον νέο επίτροπο Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι (ετοιμάζει επίσκεψη στην Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου) και τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, στους οποίους ανέπτυξε τα ελληνικά σχέδια για τη μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα.
Η Αθήνα θέλει να κατεβάσει στο 2,2% του ΑΕΠ τον πήχη μετά το 2021, ενώ η πρόταση των θεσμών είναι για 2,75% του ΑΕΠ.

Σημαντικές απώλειες στις ασιατικές αγορές

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα Τρίτη (21/1) οι αγορές της Ασίας, εν μέσω ανησυχιών για την έξαρση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στην Κίνα.
Στην τελευταία ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναφέρεται πως οι νεκροί ανέρχονται σε 6 καθώς και ότι υπάρχουν - έως αργά το βράδυ της Δευτέρας 21/1 - 291 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.
Ήδη οι κινεζικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι ο νέος ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, γεγονός που ξυπνά μνήμες από την επιδημία του SARS που έπληξε την Κίνα αλλά και άλλες 37 χώρες την περίοδο 2002 - 2003, όταν και είχαν χάσει τη ζωή τους 774 άνθρωποι.
Από την άλλη, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καθώς ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση της χώρας σε «Aa3» από «Aa2».
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,91%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο -1,41% στις 3052,14 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -2,81% στις 27985,33 μονάδες

Περιορίζονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

H ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού από την Κίνα οδήγησε αρχικά σε σημαντική πτώση τις ευρωπαϊκές αγορές ενώ στη συνέχεια περιορίστηκαν οι απώλεις
Οι κινεζικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι ο νέος ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για ραγδαία εξάπλωση του ιού σε όλον τον κόσμο καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν ανά τον κόσμο λόγω εορτών για το νέο έτος.
Για αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 22/1 στη Γενεύη μια έκτακτη σύσκεψη του ΠΟΥ, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Ειδικότερα, ο Dax στην Γερμανία κινείται στο -0,05%, ο CAC στο Παρίσι στο -0,65%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο στο -0,75%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -0,50% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο με απώλειες -0,50%.
Στην Wall Street, o Dow κινείται στο -0,25%, ο S&P στο -0,20%, ο Nasdaq στο -0,10% ενώ κέρδη +1,26% καταγράφει το ETF GREC (10,15 δολ.)

Μεικτές τάσεις στις τράπεζες με μέτριες συναλλαγές

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν οι τραπεζικές μετοχές με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα.
Τη μεηγαλύτερη πτώση κατέγραψε η Eurobank, η οποία ήταν και η μοναδική τράπεζα που κινήθηκε με αρνητικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 3,0280 ευρώ, με άνοδο +0,07%, με όγκο 6,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,77 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 21/01/2019 στα 0,92 ευρώ με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,90 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,8550 ευρώ με πτώση -0,80% με όγκο 1,69 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,86 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,87 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,8410 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 3,31 ευρώ με άνοδο +0,67% με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,45 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,9095 ευρώ, με πτώση -1,57% με όγκο 3,44 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,37 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,3280 ευρώ, με άνοδο +2,15%  και με κεφαλαιοποίηση 593 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,3870 ευρώ, με άνοδο +1,57% και όγκο 223 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 179 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε  στα 15,10 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 300 εκατ. ευρώ.

Μεικτές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με μέτριες συναλλαγές - Ξεχώρισε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +5,7%

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν οι μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ +5,7% και ακολούθησαν Sarantis, ΕΧΑΕ, Aegean, ΟΠΑΠ
Στον αντίποδα, πτωτικά έκλεισαν ΟΛΠ, Motor Oil, Lamda, ΟΤΕ...
H Coca Cola έκλεισε στα 32,70 ευρώ, αμετάβλητη με την κεφαλαιοποίηση στα 12 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 13,72 ευρώ, με πτώση -0,58% και αποτίμηση 6,58 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 4,24 ευρώ με άνοδο +0,43% και αποτίμηση 984 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,48 ευρώ, με άνοδο +0,20% και κεφαλαιοποίηση 575 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 11,54 ευρώ με άνοδο +0,79% και αποτίμηση 3,71 δισ. ευρώ
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 19,00 ευρώ, με πτώση -0,11% και κεφαλαιοποίηση 1,57 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 8,49 ευρώ με πτώση -0,12% και κεφαλαιοποίηση 2,59 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 20,36 ευρώ με πτώση -0,68% και κεφαλαιοποίηση 2,26 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 10,33 ευρώ, αμετάβλητος και κεφαλαιοποίηση 1,48 δισ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 19,25 ευρώ με άνοδο +0,36% και κεφαλαιοποίηση 2,62 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,46 ευρώ, με πτώση -0,40% και κεφαλαιοποίηση 794 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 5,80 ευρώ, με άνοδο +0,35% και κεφαλαιοποίηση στα 300 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,1080 ευρώ, με πτώση -0,37% και κεφαλαιοποίηση 101 εκατ. ευρώ.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης