Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με την επιστολή της ΕΕ που διέρρευσε για την Τουρκία - Προβλέπει μείωση 75% των κονδυλίων λόγω εισβολής στη Συρία και παράνομων γεωτρήσεων ανοιχτά της Κύπρου

tags :
Σάλος με την επιστολή της ΕΕ που διέρρευσε για την Τουρκία - Προβλέπει μείωση 75% των κονδυλίων λόγω εισβολής στη Συρία και παράνομων γεωτρήσεων ανοιχτά της Κύπρου
Η Ευρώπη έχει ήδη εκφράσει τις επιφυλάξεις της για τον αυξανόμενο αυταρχισμό και τον έλεγχο του προέδρου R. T. Erdogan
Σάλος έχει προκληθεί με επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διέρρευσε και προβλέπει μείωση κατά 75% των προενταξιακών κονδυλίων που λαμβάνει η Τουρκία, ως μέτρο τιμωρίας για την εισβολή της Συρία και των παράνομων γεωτρήσεων ανοιχτά της Κύπρου.
Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει κατά 75% την προενταξιακή βοήθεια στην Τουρκία, επικαλούμενη επιστολή που απέστειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο αρμόδιος για τις εξωτερικές υποθέσεις της ΕΕ.
Ο Μηχανισμός Προενταξιακής Βοήθειας (IPA) προσφέρεται για τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων στις χώρες που βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στην ΕΕ.
Ωστόσο, η ΕΕ αρνήθηκε την έκθεση, η οποία φαίνεται ότι προήλθε από ένα διαρρεύσαν σχέδιο επιστολής της ΕΕ, με υπογραφή του Josep Borrell, του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.
Η Ευρώπη έχει ήδη εκφράσει τις επιφυλάξεις της για τον αυξανόμενο αυταρχισμό και τον έλεγχο του προέδρου R. T. Erdogan σε διάφορους κλάδους και θεσμούς της κυβέρνησης της Τουρκίας, ιδιαίτερα από τότε που αντιμετώπισε την απόπειρα του τουρκικού πραξικοπήματος το 2016, που είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος και οι υποστηρικτές του να γίνουν ισχυρότεροι.
"Η Τουρκία θα λάβει τώρα μόνο 168 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 150 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για την ενίσχυση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου", ανέφερε η αρχική αμφισβητούμενη έκθεση  σχετικά με δυνητικά μέτρα.
Η προειδοποιητική επιστολή του Επιτρόπου εξωτερικών υποθέσεων, Borrell, έδειξε ότι η ενδεχόμενη περικοπή κεφαλαίων σχετίζεται άμεσα με τις επιχειρήσεις της Συρίας της Τουρκίας κατά των Κούρδων και τις εισβολές στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης