Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για επιστολή Pompeo σε Μητσοτάκη: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως σύμμαχο

Πέτσας για επιστολή Pompeo σε Μητσοτάκη: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως σύμμαχο
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, έστειλε επιστολή στήριξης προς τον Κυριακό Μητσοτάκη
Επιστολή στήριξης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, στον απόηχο των προσωπικών επιθέσεων που δέχεται από τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan.
«Η επιστολή που έστειλε ο Μ. Pompeo στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας- ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Μάλιστα, ο κ. Πέτσας συνέδεσε την επιστολή με τις επαφές που είχε πρόσφατα ο πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον.
«Είναι το επιστέγασμα μιας εξαιρετικής επίσκεψης στην Ουάσινγκτον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στην επιστολή αυτή, οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μιλούν μόνο για την υποχρέωση επίλυσης των διαφορών με ειρηνικά μέσα και για την αποφυγή προκλητικών πράξεων ή διακηρύξεων.
Κυρίως, τονίζουν -και μάλιστα δύο φορές στην ίδια επιστολή- ότι «οι Η.Π.Α. παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την ευημερία, την ασφάλεια και την δημοκρατία της Ελλάδας».
Επιπλέον, οι ΗΠΑ τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα «ως ηγέτη στην Ευρώπη, ως σύμμαχο-κλειδί και ως κρίσιμο παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια».
«Είναι σαφές ότι η επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.
Είναι ταυτόχρονα μια αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που βιάστηκαν να απαξιώσουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον πριν από δύο εβδομάδες» επεσήμανε ο κ. Πέτσας.
Image
Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στη διάσκεψη του Βερολίνου επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αναμένει τη συνέχεια αυτής της διαδικασίας «και βεβαίως αναμένει να συμπεριληφθεί και η ίδια στα επόμενα στάδια της».

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι αύριο (21/1/2020) το πρωί διεξάγεται στη Βουλή η πρώτη ψηφοφορία.
«Εκτιμούμε -με βάση τις επίσημες τοποθετήσεις των κομμάτων- ότι η υποψήφια κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που πρότεινε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εξασφαλίσει πολύ περισσότερες από τις απαιτούμενες -κατά το Σύνταγμα- 200 ψήφους.
Έτσι, η πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να εκλεγεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας με ευρύτατη αποδοχή των πολιτικών δυνάμεων, από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης