Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Το μορατόριουμ με τις ΗΠΑ για δοκιμές πυρηνικών όπλων και πυραύλων... τελείωσε

Β. Κορέα: Το μορατόριουμ με τις ΗΠΑ για δοκιμές πυρηνικών όπλων και πυραύλων... τελείωσε
Η Πιονγιάνγκ κατέστησε σαφές ότι θα αναγκαστεί να αναζητήσει «νέο δρόμο» εάν η Ουάσιγκτον επιμείνει στην επιοβλή κυρώσεων
Το τέλος του μορατόριουμ με τις ΗΠΑ για τις δοκιμές πυραύλων και πυρηνικών ανακοίνωσε σήμερα (21/1/2020) η Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για «βάναυσες και απάνθρωπες» κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
«Δεν βρίσκουμε κάποιο λόηο να δεσμευόμαστε μονομερώς σε μια συμφωνία που η άλλη πλευρά δεν τηρεί» δλήλωσε ο Ju Yong Chol, ο οποίος είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας που βρίσκεται στη Διάκεψη του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό.
Παράλληλα, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επέβαλαν «τις πιο βάναυσες και απάνθρωπες κυρώσεις» κατά της Πιονγιάνγκ, ενώ προειδοποίησε ότι εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν την «εχθρική πολιτική» τους δεν θα επιτευχθεί ποτέ η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Ειδικότερα, ο κ. Ju δήλωσε ότι «η προθεσμία που είχαμε θέσει για τις συνομιλίες στα τέλη του έτους αγνοήθηκε, οπότε δεν αισθανόμαστε πλέον περιορισμένοι από δεσμεύσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η παύση των πυρηνικών δοκιμών και η εκτόξευση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής αποστολής τόνισε ότι «εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθήσουν να επιβάλουν μονομερείς απαιτήσεις και να εξακολουθούν να επιβάλουν κυρώσεις, η Νότια Κορέα ίσως αναγκαστεί να αναζητήσει έναν νέο δρόμο».
Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο πλήρους αφοπλισμού της χώρας εάν οι ΗΠΑ απομακρύνουν τα στρατεύματά τους από τη Νότια Κορέα και αποσύρουν την «πυρηνική ομπρέλα αναχαίτησης» μεταξύ Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης