Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dalio (Bridgewater): Τα μετρητά είναι σκουπίδια – Μικρές οι πιθανότητες ύφεσης το 2020

tags :
Dalio (Bridgewater): Τα μετρητά είναι σκουπίδια – Μικρές οι πιθανότητες ύφεσης το 2020
Η καλύτερη τακτική είναι η δημιουργία ενός ισορροπημένο και καλά διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου, τονίζει ο Dalio
Υπέρ της δημιουργίας ενός καλά διαρθρωμένου χαρτοφυλακίου και όχι της διακράτησης μετρητών τάσσεται ο Ray Dalio, δημιουργός της επενδυτικής εταιρείας Bridgewater Associates, σε δηλώσεις του στο CNBC.
Σύμφωνα με τον Dalio οι επενδυτές θα ήταν λάθος να χάσουν το «πάρτυ» των αγορών, προσθέτοντας ότι «τα μετρητά είναι σκουπίδια.
Πετάξτε τα σκουπίδια.
Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά μετρητά που κάθονται άχρηστα».
Παράλληλα εκτιμά ότι μία ορθή επενδυτική κίνηση είναι η τοποθέτηση σε χρυσό, αλλά όχι σε κερδοσκοπικές και επικίνδυνες επενδύσεις όπως το bitcoin.
«Δύο είναι οι στόχοι ενός κεφαλαίου, είτε να διατηρεί την αξία συναλλαγής του είτε να αποτελεί αποθεματικό πλούτου και το bitcoin δεν ικανοποιεί κανέναν από τους δύο», προσέθεσε.
Ο κορυφαίος σύμβουλος επενδύσεων θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει χαλάρωση της ανάπτυξης το 2020 και συνιστά στους επενδυτές να εξετάσουν την τακτική του χωρίς να σκέφτονται μόνο τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2020.
Υποστηρίζει ότι η πιθανότητα χαλάρωσης της ανάπτυξης φθάνει φέτος το 20%, ενώ εκτιμά ότι η Fed δεν μπορεί να στηρίξει, πλέον, με την πολιτική της την αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης