Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Μονιμοποίηση της φτώχειας των εργαζομένων - Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τον κατώτατο μισθό

tags :
ΚΙΝΑΛ: Μονιμοποίηση της φτώχειας των εργαζομένων - Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τον κατώτατο μισθό
Μονιμοποίηση της φτώχειας των εργαζομένων βλέπει το ΚΙΝΑΛ που ασκεί κριτική προς την κυβέρνηση με αφορμή τον κατώτατο μισθό
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού άσκησε το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζοντας ότι "ενώ η ΝΔ προεκλογικά δήλωνε ότι θα εφαρμόσει αυξήσεις διπλάσιες της οικονομικής ανάπτυξης (ΑΕΠ), τώρα ως κυβέρνηση ανακοίνωσε με αυταρέσκεια ότι το… 2023 ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 700 ευρώ".
Το Κίνημα Αλλαγής εξηγεί ότι με αυτή την επιλογή οι νέοι και οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι πιθανόν (εφόσον τηρηθεί η δέσμευση) θα λάβουν "αύξηση" 16,66 ευρώ φέτος και αντίστοιχα ποσά και κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Δηλαδή: Ο βασικός μισθός θα ανέλθει στο ποσό των 666,6 ευρώ.
Για κάθε ημέρα ο μισθωτός θα λάβει αύξηση 0,66 ευρώ. Το ημερομίσθιο από 29,04 ευρώ θα πάει στα 29,7 ευρώ.
Οι νέοι που εργάζονται με μερική απασχόληση (1 στους 3 μισθωτούς) θα λάβουν αύξηση 33 λεπτά. Το επίδομα ανεργίας από 399,25 ευρώ θα… εκτιναχτεί στα 409,5 Euro
"Πρόκειται για μονιμοποίηση της φτώχειας των εργαζομένων.
Δεν θα την ανεχθούμε!", τονίζει το Κίνημα Αλλαγής και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία των εργαζομένων, όπως λέει.
Προσθέτει δε πως, αν δεν υπάρξουν πραγματικές αυξήσεις και κίνητρα για εργασία, οι νέοι θα βρίσκονται σε αδιέξοδο, οι μακροχρόνια άνεργοι δεν θα συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους, ενώ το brain drain θα εντείνεται και το δημογραφικό θα υπονομεύει την εθνική προσπάθεια.
"Καλούμε την κυβέρνηση να επαναφέρει αμέσως την δικαιοδοσία συλλογικής διαπραγμάτευσης και υπογραφής Συλλογικής
Σύμβασης μέσω της οποίας θα καθοριστούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
Οι κοινωνικοί εταίροι γνωρίζουν καλύτερα όλων τι αντέχει η οικονομία και ποιες είναι οι σύγχρονες ανάγκες του εργαζομένου.
Δεν είναι δουλειά της εκάστοτε κυβέρνησης η διατίμηση της εργατικής δύναμης μέσω υπουργικών ανακοινώσεων!", υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης